F1: Singapur’da zaferin adı Perez!

Share

2022 Formula 1 sezonunun 17. yarışı olan Singapur Grand Prix’sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı.

Formula 1’de sezonun 17. yarışı, Singapur’daki 5,06 kilometrelik Marina Bay Pisti’nde gerçekleştirildi.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Sergio Perez, ilk turda pole pozisyonundaki Charles Leclerc’i geride bırakıp liderliği alırken yarışın kalan bölümünü önde götürdü ve bu sezonki ikinci galibiyetini elde etti.

Singapur Grand Prix’sine ilk sıradan başlayan ancak yerini ilk turda kaybeden Charles Leclerc, yarışı ikinci sırada tamamlarken takım arkadaşı Carlos Sainz üçüncü oldu.

Cumartesi günkü sıralama turlarının son bölümünde yakıt sorunu yaşayan ve Singapur Grand Prix’sine sekizinci sıradan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise yarışı yedinci sırada tamamladı. Yaırş içinde beşinci sıraya kadar yükselen Hollandalı pilot, yarış sonlarında Lando Norris’i geçmeye çalışırken kaçış alanına girmek zorunda kaldı ve yerini kaybedip dokuzuncu sıraya kadar geriledi.

Yarış geç başladı

Singapur’daki yoğun yağış nedeniyle yarış gecikmeli başladı. Yağışın devam etmesi nedeniyle yarış 1 saat gecikmeli başlarken 61 tur olarak planlanan yarış, güvenlik araçlarının devreye girmesi nedeniyle zamana karşı şekilde tamamlandı.

350. yarışını tamamlayamadı

Formula 1 kariyerinin 350. yarışına Singapur’da çıkan Alpine pilotu Fernando Alonso, aracında yaşadığı sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı. İspanyol pilotun motor arızası yaşadığı kaydedildi.

6 isim yarış dışı kaldı

Singapur Grand Prix’sini 6 pilot yarışı tamamlayamadı. Guanyu Zhou, Nicholas Latifi, Alex Albon ve Yuki Tsunoda yaptıkları kazanın ardından yarış dışı kalırken Fernando Alonso ve Estabon Ocon araçlarında yaşadıkları sorun nedeniyle bitiş çizigisini geçemedi.

Hamilton kaza yaptı Russell pitten başladı

Mercedes’te Lewis Hamilton yarışın son bölümünde kaza yapıp bariyerlere çarpsa da büyük bir sorunun ortaya çıkmamasının ardından yarışa devam edebildi. Hamilton, yaptığı kazanın ön kanadını değiştirmek için pite geldi. Takım arkadaşı George Russell ise güç ünitesi değişikliği nedeniyle yarışa pitten başladı.

NTV

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...