Galatasaray’da Muslera’nın yerini Inaki Pena alabilir

Share

Galatasaray’da geçen sezon kiralık oynayan kaleci Inaki Pena’nın yeniden sarı kırmızılıların gündemine geldiği bildirildi. İtalyan gazeteci Matteo Moretto, Galatasaray’ın Muslera’nın yerine Pena’yı kaleye getireceğini iddia etti.

Galatasaray’da geçen sezon Muslera’nın sakatlanmasının ardından, teknik direktör Domenec Torrent’in isteği üzerine Inaki Pena, devre arasında sezon sonuna kadar Barcelona’dan kiralanmıştı. Pena, özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde Barcelona’ya karşı gösterdiği performans sonrası dikkatleri üzerine çekmişti. Sarı kırmızılıların Pena için yeniden devreye girdiği iddia edildi.

İtalyan gazeteci Matteo Moretto, Pena’nın Barcelona ile sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ve kulübüyle yeni bir sözleşme imzalamayacağını yazdı. Pena için Galatasaray’ın devrede olduğunu ve sarı kırmızılıların Muslera’nın yerine Pena’yı kaleye geçireceğini duyurdu.

Barcelona altyapısından yetişen Pena, geçen sezon Galatasaray’a kiralanmış; bu sezon da Xavi’nin isteğiyle A Takım’a alındı. Ancak 23 yaşındaki file bekçisi bu sezon Bordo Mavililer’de görev alamadı.

Pena’nın geçen yıl Galatasaray’daki performansı nasıldı?
Inaki Pena, geçen yıl Galatasaray kalesini toplam 8 (6 lig, 2 Avrupa Ligi) kez korudu. Lig’de ilk kez Alanyaspor maçında kaleyi koruyan Pena, kalesini gole kapatamamış ve maç 1-1 sona ermişti. Pena, Galatasaray formasıyla oynadığı lig karşılaşmalarında 9 gole engel olamadı.

Barcelona ile oynanan iki Avrupa Ligi maçında da kalede olan Pena, bir maçta rakibe gol izni vermemiş; diğer maçı ise Galatasaray 2-1 kaybetmişti.

NTV

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...