iPhone 14 Plus üretimi azaltıldı

Share

Son günlerde iPhone 14 Pro’dan elde edilen veriler bu model için işlerin yolunda gittiğini gösterse de diğer iPhone 14 modelleri arzu edilen sonuçları elde edemiyor. Apple’ın toplamda 90 milyon adet iPhone 14 modeli üretme stratejisi sekteye uğradı.

Apple, Çin’de kendisine ait olan bazı üretim merkezlerine iPhone 14 Plus’ın üretimini azaltma emri verdi. Bu talebe ek olarak en az bir Apple üretim merkezine de şu emir verildi: “iPhone 14 Plus bileşenlerinin üretimini derhal askıya alın.”

Akıllı telefon pazarının küresel çapta ticari anlamda zayıflaması ve bu yılın üçüncü çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatlarının yıllık bazda yüzde 9 oranında azalması bu firmayı da çok etkiledi.

7 Eylül 2022 tarihinde piyasaya sürülen iPhone 14 Plus, Apple’ın beklentilerini karşılayamamaya devam edecek gibi duruyor. iPhone 14 serisinin toplam sevkiyatı geçen yılın aynı dönemindeki iPhone 13 serisinin toplam sevkiyatından daha az olabilme riskini taşıyor.

https://www.donanimhaber.com/apple-iphone-14-plus-uretimi-icin-azaltma-karari-aldi--154826

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...