Starlink uçak içi internet hizmetine başlıyor

Share

Nisan ayında uçaklarda test edilmeye başlanan Starlink hizmetinde sona yaklaşıldı. SpaceX, merakla beklenen uçak hizmeti için tarih verdi.

Uçaklarda internet deneyimi, ne yazık ki beklentileri karşılayamıyor. Uçaklarda hızlı ve kesintisiz internet hizmeti sunacaklarını belirten Starlink, Delta uçaklarında Starlink için ön testleri başarıyla tamamladıklarını duyurdu.

Şirketin websitesinde, “Her irtifada canl yayın, oyun, görüntülü görüşme deneyimi yaşayabileceksiniz. Starlink, her uçağa 350 Mbps’ye kadar internet sağlayarak tüm yolcuların aynı anda hızlı internete erişmesini sağlar.” ifadeler yer alıyor.

SpaceX, Starlink uçak hizmeti için tarih verdi

20 ms’ye kadar düşük gecikme süresiyle yolcular, görüntülü aramalar, çevrimiçi oyunlar ve diğer yüksek veri hızı gerektiren internet hizmetlerini uçaklarda kullanabilecek. Elon Musk, düşük gecikme sayesinde uçaklarda yayıncılık yapılabileceğinin de altını çizdi.

SpaceX CEO’su Elon Musk, Ukrayna için aktif edilen Starlink hizmetinin kendileri için oluşturduğu tablodan şikayetçi.

Yapılan ilk testlerde 100 Mbps hıza ulaşılan hizmet, gerçek kullanımda 350 Mbps’ye ulaşabilecek. Okyanus, kara ve kutup bölgelerini kapsayan ve dünyanın en büyük uydu takımı olan Starlink, uçuş rotalarının geçtiği yerlerde yolcuları birbirine bağlamak için konumlandırıldı.

Starlink’in düşük profilli Aero Terminali’nde yeni güvenilirlik, yedeklilik ve performans avantajları sağlayan elektronik olarak yönlendirilen faz dizili bir anten bulunuyor. Bununla birlikte Starlink uçak kiti, basitleştirilmiş tasarımı sayesinde hızlı kurulum imkanı tanıyor.

https://shiftdelete.net/spacex-starlink-ucak-hizmeti-icin-tarih-verdi

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...