Twitter’ın kurucusundan yeni nesil sosyal ağ: Bluesky Social

Share

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Bluesky Social adında bir “merkezi olmayan sosyal ağ” fikri üzerinde çalışıyor. Kapalı beta testinde olan sosyal ağ yakında halka açılacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’a yeni bir alternatif mi arıyorsunuz? Twitter’ın orijinal mimarı Jack Dorsey’in sizin için bir fikri olabilir: Bluesky Social.

Yeni sosyal ağ “merkezi olmayan” bir yapıya sahip olacaği gibi, ana özelliği diğer ağlardaki hesapların bu ağa aktarılabilmesi olacak. Bluesky Social ayrıca tek bir uygulama kullanarak farklı platformlar arasında geçiş yapma olanağı da vaat ediyor. Uygulamanın kendisi halen kapalı modda test ediliyor ancak yakında halka açılacak.

Bilindik sosyal ağlardan farklı çalışacak

Açıkçası şimdilik böyle bir sosyal ağın nasıl çalışacağını anlamak zor. Ancak Dorsey’in platformu birkaç temel özelliğe sahip olacak: hesaplarını oraya taşıyabilme, “algoritmik seçim”, “etkileşim” ve “performans”. Özetlemek gerekirse, kullanıcıların tek bir uygulama kullanarak birden fazla sosyal platform arasında hareket edebilmesi, diğerlerinin ne gördüğünü ve sosyal ağ ile ne kadar veri paylaşıldığını kontrol edebilmesi mümkün olacak.

Twitter'ın kurucusundan yeni nesil sosyal ağ: Bluesky Social

Bluesky Social’ın ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir zaman çizelgesi ise henüz açıklanmış değil.

https://www.donanimhaber.com/twitter-in-kurucusundan-yeni-nesil-sosyal-ag-bluesky-social--155228

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...