Twitter çalışanlarının neredeyse yarısı bir günde işten çıkarıldı

Share

Elon Musk, Twitter’ın sahibi olarak ilk haftasını şirketin çalışanlarının neredeyse yarısını kovarak tamamladı.

Musk’ın birçok şirketin Twitter’a reklam vermeyi bıraktığını ve bunun gelirlerde “dev” bir düşüse sebep olduğunu söylediği cuma gününe birçok Twitter çalışanı, sosyal medya hesaplarından veda mesajları yazarak başladı.

Musk, cuma akşamı yaptığı paylaşımda, “Twitter’daki işten çıkarmalarla ilgili olarak: Maalesef bir şirket günde 4 milyon dolardan fazla para kaybettiğinde başka bir seçenek yok” yazdı. Aynı zamanda kendini şirkete CEO olarak atayan Musk, işten çıkarılan herkese üç aylık kıdem tazminatı verildiğini ve bunun yasal limitten iki kat fazla olduğunu söyledi.

Platformun Güvenlik ve Dürüstlük Başkanı Yoel Roth, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda sosya medya devinin iş gücünün neredeyse yarısının işten çıkarıldığını doğruladı. Roth, “Dünkü işten çıkarmalar Güven ve Güvenlik organizasyonunun yüzde 15’ini etkiledi (Şirket genelindeki yaklaşık yüzde 50’lik işten çıkarmaların aksine)” yazdı.

The Guardian, ABD salı günü önemli bir ara seçime giderken Twitter’ın denetleme bölümünün zayıfladığını; bunun da yanlış bilgiyi engelleme kabiliyetlerini düşürebileceğini söyledi. Musk, şu ana kadar denetim uygulamalarında hiçbir değişim olmadığını söyledi. Çalışanlardan yapılan açıklamaya göre gazetecilere açıklama yapmakla yükümlü kamu ilişkileri bölümünü ciddi anlamda küçültülürken insan hakları departmanı tamamen dağıtıldı.

Bazı Twitter çalışanları, cuma sabahı laptoplarını açamadıklarını ve şirket e-postalarına giremediklerini söyledi. The Guardian’a konuşan bir kaynak, “O kadar çok çalışanın iş hesaplarına erişimi engellendi ki platform düzgün fonksiyon gösteremez” dedi.

Bazı çalışanların ofislere girişlerinin engellendiği ve işten çıkarıldıklarını e-posta ile öğrendiği aktarıldı.

Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketin CEO’sunu işten çıkarıp yönetim kurulunu da dağıtarak kendisini “tek yönetici” haline getirmişti.

https://t24.com.tr/haber/musk-birinci-haftasini-tamamladi-twitter-in-calisanlarinin-neredeyse-yarisi-bir-gunde-isten-cikarildi,1070321

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...