F1 2022 Brezilya GP: Kevin Magnussen, Haas ile kariyerinin ilk pole’ünü aldı

Share

Formula 1 Brezilya Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında en hızlı tur zamanı Kevin Magnussen’den geldi. Kariyerinin ilk pole pozisyonuna uzanan Magnussen, sprint yarışına ilk sıradan başlamaya hak kazandı.

Sezonun 3. ve son Sprint formatı, bu hafta sonu Brezilya GP’de uygulanıyor. Bundan ötürü sıralama seansı cuma günü gerçekleştirildi.

Tutkulu taraftarları ve heyecan verici pist yapısıyla ünlenen, ayrıca F1 tarihindeki en ikonik anlardan bazılarına ev sahipliği yapan Interlagos Pisti’nde gerçekleştirilen sıralama turlarında en hızlı dereceyi yağmur zamanını iyi değerlendiren Kevin Magnussen kaydetti.

Danimarkalı pilot, çetrefilli koşullarda gerçekleştirilen sıralama seansında en hızlı dereceyi kaydederek, Cumartesi günü TSİ 22.30’da başlayacak 24 turluk sprint yarışına ilk sıradan başlamaya hak kazandı.

https://tr.motorsport.com/f1/news/brezilya-gp-kevin-magnussen-haas-ile-kariyerinin-ilk-pole-pozisyonunu-aldi/10398271/

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...