Kedi ve köpeklere çip takılması için son gün 31 Aralık 2022!

Share

Kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına ilişkin yönetmelik uyarıca verilen süre, 31 Aralık 2022’de dolacak.

Evcil hayvan sahiplerinin bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırıp, kayıt altına aldırma zorunluluğu bulunuyor. Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, sürenin uzatılmasını istedi.

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, sürenin uzatılmasını istedi. Baydın Sözcü’ye şunları söyledi:

“16 Kasım tarihi itibarıyla Ankara’da 40 bin kedi, 25 bin civarı da köpek kimliklendirildi. Türkiye’de ise 262 bin kedi, 280 bin köpek kimliklendirilmiş durumda. Bu sayılara bakıldığında sahipli kedi ve köpeklerin çok az bir oranının kimliklendirildiğini görüyoruz.

Yıl sonuna doğru yoğunluk yaşanmaması ve hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için en az 6 aylık bir süre uzatımına ihtiyaç var. Kimliklendirme süresinin uzatılmaması halinde gerek mikroçip, gerekse pasaport tedariğinde sorun yaşanabilir

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan sürenin uzatılmasını talep ettik. Aksi takdirde hayvan sahiplerinin mağdur olacak’.”

https://t24.com.tr/haber/kedi-ve-kopeklerin-kimliklendirilmesi-icin-sure-doluyor,1073062

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...