El Salvador her gün 1 Bitcoin satın alacak

Share

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, bu denli kaosa girmiş piyasa şartlarına rağmen her gün 1 Bitcoin satın almaya karar verdi.

Düşüş zamanlarının kahramanı olarak gösterilen ancak FTX faciası sonrasında BTC birikimlerinin rehin kaldığı iddia edilen El Salvador ve popüler devlet başkanı Nayib Bukele henüz pes etmiş değil. Başkan yeni bir kampanyaya başlıyor.

Toplamda 2381 Bitcoin toplayan ve genelde düşük fiyatlardan alım yapan El Salvador ne yazık ki büyük düşüşlerin ardından 103 milyon dolarlık varlığını 39.4 milyon dolara kadar eritti.

Nayib Bukele ise kripto para dünyasını yeni bir kampanyaya davet ediyor.

Bukele yaptığı açıklamada bugünden başlayarak her gün 1 Bitcoin alacaklarını duyurdu. Bu ne kadar devam edecek bilinmiyor ancak fiyat ortalamasını oldukça düşüreceğine şüphe yok. Yine de Bukele’nin çağrısının ekosistemde yankı bulması gerek zira FTX batışı sonrasında yatırımcı uzaklaştı ve piyasada hacim çok düştü. Bu da bir yükseliş trendini imkânsız hale getiriyor.

https://www.donanimhaber.com/el-salvador-dan-gunluk-1-btc-kampanyasi--155952

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...