Volkswagen CEO’sundan Golf’ün geleceğine dair açıklamalar geldi

Share

Elektrikli araçların yükselişi piyasada birçok şeyi değiştirdi. Örneğin Volkswagen, Avrupa ve ABD’de Passat sedanın fişini çekti. Geçtiğimiz Ağustos ayında, Golf’ün de aynı kaderi paylaşabileceğine yönelik haberler ortaya çıkmıştı. Ancak yeni açıklama bunun tam tersini gösteriyor.

Volkswagen Binek Araç CEO’su Thomas Schäfer, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Autocar’a verdiği demeçte Golf gibi marka için ikonik değeri olan bir isimden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Bu noktada, mevcut jenerasyonun 2027-2028 gibi emekliye ayrılmasının ardından dokuzuncu nesil Golf’ü %100 elektrikli ID ailesinin bir üyesi olarak görmemiz muhtemel.

Normalde ID modelleri sayılarla isimlendiriliyor – ID 3 ve ID 4 gibi – ancak Alman üretici ikonik isimleri olduğu gibi yaşatmaya kararlı. Bu konuda ID Buzz modelini örnek gösteren Schäfer, her ID modelini sayılarla isimlendirmeye gerek olmadığına inanıyor. Bu noktada Golf’ün de elektrikli araç pazarında “ID Golf” olarak isimlendirilmesini bekleyebiliriz.

Volkswagen CEO'sundan Golf'ün geleceğine yönelik açıklama geldi

Bu konuda merak edilen konulardan biri de, eğer %100 elektrikli Golf gelirse ID 3’e ne olacağı. Buna da netlik kazandıran yönetici, ID 3’ün hiçbir zaman Golf’ün halefi olarak düşünülmediğini, daha çok ‘Golf Plus’ gibi nitelendirilebileceğini söyledi. Bu noktada Golf de gelecekte ID 3’ün yerini almayacak. Schäfer’a göre boyut ve pozisyon açısından farklı olan bu iki modele de ürün gamında yer var.

Yapılan açıklama doğrultusunda Volkswagen Golf’ün dokuzuncu jenerasyonda tamamen elektrikli bir otomobil olarak karşımıza çıkmasını ve boyut olarak ID 2 ile ID 3 arasında konumlanmasını bekleyebiliriz. Ancak otomotiv dünyasında dinamikler hızla değiştiği için kesin kararı zaman gösterecek.

https://www.donanimhaber.com/volkswagen-ceo-sundan-golf-un-gelecegine-yonelik-aciklama-geldi--155994

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...