Elon Musk’tan yasaklı Twitter hesaplarına ‘genel af’

Share

Sosyal medya platformunu satın aldığından beri tartışmalı bir kararını gündemden çıkarmayan Elon Musk, Twitter’da askıya alınan tüm hesaplara “genel af” çıkarılacağını duyurdu.

Twitter’ın yeni sahipleri, platformda yapılan bir anketin af kararını onaylamasının ardından, engellenen Twitter kullanıcıları için “genel af” kararının önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu.

Bir ankette Musk, “Twitter, yasa ihlalleri veya aşırı spam dışındaki nedenlerle askıya alınan hesaplara af çıkarmalı mı?” 3 milyondan fazla kişinin katıldığı ankete yüzde 72,4 lehte, yüzde 27,6 aleyhte oy verildi. Musk, eski Başkan Donald Trump’a Twitter hesabı açmak için geçen hafta benzer bir anket düzenlemiş ve çoğunluğun “evet” oyu vermesi üzerine hesabı açmıştı.

Musk, anket bittikten sonra “İnsanlar bunu istediklerini söylediler. Af gelecek hafta başlıyor,” diye yazdı. Twitter sahibi ayrıca Latince’de “halkın sesi Tanrı’nın sesidir” anlamına gelen “Vox Populi, Vox Dei” ifadesini kullandı.

The Guardian’a göre karar, eski Trump danışmanı Steve Bannon, İngiliz aşırı sağcı yorumcu Katie Hopkins ve eski Ku Klux Klan lideri David Duke’un Twitter’a dönmesinin önünü açabilir.

T24

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...