Bob Dylan, kitaplarını makineye imzalattığı için özür diledi

Share

Nobel ödüllü müzisyen Bob Dylan, yeni kitabının “kendisi tarafından imzalanmış” olarak tanımlanan özel bir baskısının bir makine tarafından otomatik olarak imzalandığının ortaya çıkmasının ardından özür diledi.

Dylan’ın şarkı analizi kitabı The Philosophy of Modern Song Kasım ayında piyasaya sürülürken, 900 nüshalık özel bir baskı ikon sanatçı tarafından imzalandı ve 599 dolara satıldı. Simon & Schuster Publishers’tan, özel baskı kitapla birlikte imzanın orijinal olduğunu belirten bir mektup alındı.

Birçok özel baskı alıcısı, kitabı sosyal medyada paylaştıktan sonra imzaların tıpatıp aynı olduğunu keşfetti.

Dylan yanıt olarak bir açıklama yaptı ve “Pandemi sırasında imzalayamadık ve vertigo da yardımcı olmadı. Sözleşme süresi dolduğunda bana otomatik kalem fikri teklif edildi ve bu tür şeylerin kitap dünyasında her zaman olduğu söylendi.

Dylan, “Makine konusunda yanlış karar verdim ve bunu hemen düzeltmek istiyorum. Bunun üzerinde Simon & Schuster ve ortağımla birlikte çalışıyorum,” dedi.

Simon & Schuster da sorun için özür diledi ve talep eden herkese geri ödeme yapacaklarını söyledi.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...