F1: Ferrari, takım patronu Mattia Binotto istifa etti

Share

Haftalardır devam eden spekülasyonlar nihayet gerçeğe döndü ve Ferrari takım patronu Mattia Binotto’nun görevinden istifa ettiği duyuruldu.

Binotto’nun takımdan ayrılacağına dair iddialar, birkaç haftadır gündemi meşgul ediyordu.

İlk haberler, Binotto’nun görevine John Elkann tarafından son verileceğine yönelikti ancak bu iddialar hem Ferrari hem de Binotto tarafından yalanlanmıştı.

Fakat geçen hafta, Elkann ve Benedetto Vigna ikilisinin Binotto’ya yeterince güvenmediği, bundan ötürü de İtalyan takım patronunun görevinden ayrılma kararı aldığı ortaya çıkmıştı.

Binotto, kendisine güven duyulmayan bir ortamda çalışmak istemiyordu ve cuma günü itibariyle istifasını verdi. Birkaç günlük değerlendirme sürecinin ardından Ferrari, Binotto’nun istifasını kabul etti.

İtalyan patron, 31 Aralık tarihine kadar mevcut görevini sürdürecek ve ardından Ferrari şirketinden tamamen ayrılacak. Bu da teknik departmanda çalışmasının mümkün olmadığı anlamına geliyor.

https://tr.motorsport.com/f1/news/resmi-ferrari-binotto-ile-yolalrini-resmen-ayirdi/10405917/

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...