Apple, AirTag’lerin kötü amaçlı kullanımı nedeniyle davalık oldu

Share

Apple tarafından kullanıcıların eşyalarını takip etmelerine yardımcı olma fikriyle piyasaya sürülen AirTag, kötü amaçlı kullanımı ile büyük ses getirmişti. Geçtiğimiz aylarda AirTag ve izinsiz takip vakaları konusunda önemli adımlar atan Apple, şimdi toplu bir dava ile karşı karşıya kaldı.

Bildirilenlere göre ABD’de yaşayan iki kadın, cihaz üzerinden gizlice takip edilmeleri nedeniyle Apple’a dava açtı. Bu kadınlardan biri, eski erkek arkadaşı tarafından arabasının çamurluğuna bir AirTag yerleştirdiğini ve taşındığı yeni adresin açığa çıktığını belirtti. Diğeri ise çocuklarının sırt çantasına bir AirTag koyulduğunu ve görüşmediği eşi tarafından gizlice takip edildiğini söyledi.

Söz konusu davada Apple, özellikle takip mağdurları olmak üzere kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atan ürünler piyasaya sürmekle suçlanıyor. Ayrıca davada, iOS/Apple cihazlar için sağlanan korumalar ile Android cihazlar arasında büyük bir dengesizlik olduğu vurgulanıyor. Bu durumun ise Android kullanıcılarını takip ve izleme konusunda neredeyse savunmasız bıraktığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple, AirTag’in gizlilik risklerini azaltmak için yeni adımlar atmıştı. Böylece cihaz sahiplerinin, tanınmayan bir AirTag tarafından takip edildiğinde uyarılması sağlandı. Ancak bu yeni gelişmelerin toplu davada etkisi olup olmayacağı bilinmiyor. Teknoloji devinden henüz bir açıklama paylaşılmadı.

https://www.donanimhaber.com/apple-airtag-in-kotu-amacli-kullanimi-nedeniyle-dava-edildi--156779

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...