Twitter, Musk’la ilgili haberler yapan gazetecilerin hesaplarını kapattı

Share

Twitter, sahibi Elon Musk’ın haberlerini yapan önde gelen bazı gazetecilerin hesaplarını dondurdu. Gazeteciler arasında CNN televizyonu ile New York Times ve Washington Post gazetelerinin muhabirleri de var.

Twitter’ın engellediği gazeteciler arasında kar amacı gütmeyen haber kuruluşu The Intercept’ten Micha Lee, popüler dijital yayın Mashable’dan Matt Binder ve bağımsız gazeteciler Aaron Rupar ve Tony Webster da bulunuyor.

Teknoloji haber sitesi The Verge’e konuşan Twitter yetkilisi Ella Irwin, engellemelerin Çarşamba günü getirilen yeni bir kuralla ilgili olduğunu söyledi.

Irwin, bu kurala göre Twitter’da canlı konum bilgilerini doğrudan ya da başka URL’ler aracılığıyla paylaşmanın yasaklandığını belirtti. .

Irwin, “Gizlilik politikalarımızı ihlal eden ve diğer kullanıcıları riske atan tüm hesapları askıya alacağımızı doğrulayabilirim. Gazeteciler veya farklı hesaplar için bu politikada istisna uygulanmayacak” dedi.

New York Times sözcüsü, hesapların dondurulmasını “şüpheli ve talihsiz” olarak nitelendirdi, gazetenin ya da muhabirleri Ryan Mac’in kararla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

CNN tarafından yapılan açıklamada, “bazı muhabirlerin tepkisel ve haksız yere engellenmesi… şaşırtıcı değil ama edişe verici” denildi. Twitter’dan bir açıklama isteyen CNN, platformla ilişkilerini bu cevaba göre yeniden değerlendireceğini belirtti.

Hesabı askıya alınanlar arasında yer alan CNN muhabiri Donie O’Sullivan, önlemin gazeteciler, özellikle de Musk’ın şirketlerini takip edenler için “potansiyel caydırıcı etkisi” açısından önemli olduğunu söyledi.

Washington Post tarafından yayımlanan açıklamada ise Musk’ın Twitter’ı “ifade özgürlüğüne adanmış bir platform” olarak yöneteceği açıklaması hatırlatıldı, kararın tam aksi yönde bir tutum olduğu vurgulandı.

Musk konuyla ilgili doğrudan yorum yapmadı ancak Twitter’da “Beni bütün gün eleştirebilirsiniz ama gerçek zamanlı konumumu ifşa edip ailemi tehlikeye atamazsınız” dedi.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cjenxdyqw58o

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...