Netflix ve diğer platformlarda dizi sayıları azalıyor

Share

Netflix, HBO, Disney+ gibi akış hizmetlerinin içerik bombardımanı yavaşlıyor gibi görünüyor. Hiç bitmeyen yeni programlar ve diziler ile izleyiciyi abluka altına alan servisler biraz da ekonomik nedenlerden dolayı zirveyi yaşadıkları dönemleri arkalarında bırakmaya hazırlanıyor.

Bir araştırma şirketi olan Ampere Analysis’e göre, akış hizmetlerinin (streaming services) özellikle ABD’li izleyicilere yönelik olarak sipariş verdikleri yetişkin senaryolu dizilerin sayısı bu yılın ikinci yarısında geçtiğimiz 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 24 azalmış durumda. Hatta ve hatta sayılar 2019 ile kıyaslandığında düşüşün yüzde 40’a vardığı belirtiliyor.

Bununla birlikte bu azalmanın etkisi hemen izleyiciler tarafından fark edilmeyecek. Zira çoğu sipariş ve proje anlaşmaları platformlara gelmeden bir ile birkaç yıl önce hazırlanmaya başlıyor. Ek olarak akış hizmetlerindeki bu yavaşlama dönemi aslında daha geniş bir mücadelenin sonucu olarak lanse ediliyor. Zira geleneksel TV yöneticileri de TV’ye yönelik yapımlar için hiç olmadığı kadar para harcıyor.

https://www.donanimhaber.com/netflix-ve-turevlerinin-altin-cagi-bitti-dizi-sayilari-azaliyor--158288

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...