Borderline kişilik bozukluğu (BKB) nedir, tedavisi var mıdır?

Share

Borderline kişilik bozukluğu (BKB), bir kişilik bozukluğu türüdür ve insanların düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını yönetme yeteneklerinin zayıflığı ile ilgilidir.

Borderline kişilik bozukluğu (sınırda) olan insanlar genellikle çok düşük özsaygıya sahip olabilir ve ilişkilerinde uç, aşırı derecede tepki gösterme eğilimindedir. Bu tepkiler genellikle duygusal ve düşünceleri arasında çok fazla değişiklik gösteren insanların davranışlarında görülebilir.

BKB olan insanlar ayrıca, duygularını ve düşüncelerini düzenleme ve kontrol etme yeteneklerinin zayıf olduğu için, ilişkilerinde ve yaşamlarında düzensizlik ve değişkenlik gösterebilirler. Bu, ilişkilerinde ve işyerlerinde düşük performansa neden olabilir.

BKB olan insanlar ayrıca, kendilerine veya başkalarına zarar vermeyi düşünebilirler ve kendilerine zarar verme eğiliminde olabilirler. Bu nedenle, BKB olan kişilere profesyonel yardım almaları önerilir. Bu yardım, uzman doktorlar tarafından psikoterapi veya ilaç tedavisi gibi farklı yöntemlerle sağlanabilir.

Özet olarak, borderline kişilik bozukluğu, insanların düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını yönetme yeteneklerinin zayıflığı ile ilgilidir ve ilişkilerinde ve yaşamlarında düzensizlik, uçlarda yaşama ve değişkenlik göstermelerine neden olabilir. Bu nedenle, BKB olan kişilere profesyonel yardım almaları önerilir.

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...