iPhone SE 4, 2024’e ertelenebilir

Share

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın orta sınıf iPhone satışlarının beklenenden düşük olduğunu iddia ediyor. Bunun sonucunda Cupertino’nun iPhone SE 4’ü iptal etmesi veya en azından 2024 yılına kadar ertelemesi bekleniyor.

Şirketin stratejisini ve fiyatlandırmasını yeniden değerlendirmesi gerekiyor çünkü yeni nesil iPhone SE tam ekran bir tasarıma sahip olacak, bu da daha yüksek bir üretim maliyeti anlamına geliyor.

Analiste göre, yeni telefonun ölçeğini küçültmek ve ertelemek “gereksiz yeni ürün geliştirme masraflarını” azaltmaya yardımcı olacak ve aynı zamanda şirketin “2023’teki küresel ekonomik durgunluğun zorluklarını” aşmasına yardımcı olacaktır.

İlk renderlar, muhtemelen iPhone SE (2024) olarak adlandırılacak olan iPhone SE 4’ün iPhone XR’a dayanacağını öne sürdü. X nesli, Touch ID’yi kaldıran ve Face ID’yi tek biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak bırakan ilk nesildi ve şimdi SE serisinin, telefon geldiğinde katılması bekleniyor.

Apple genellikle iPhone SE’yi ilkbaharda tanıttığı için yeni model için 1,5 yıllık bir süre öngörülüyor.

Ancak, Apple’ın kararlarını yeniden gözden geçirmesi için fazlasıyla yeterli zaman var, yani bu noktada hiçbir şey nihai değil.

https://www.gsmarena.com/kuo_apple_will_postpone_iphone_se_4_for_2024-news-56940.php

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...