Djokovic, sınır dışı edildikten bir yıl sonra Avustralya’ya döndü

Share

Sırp tenisçi Novak Djokovic, ülkeden sınır dışı edilmesinden yaklaşık bir yıl sonra, gelecek ay yapılacak Avustralya Açık’ta 10. tekli erkekler şampiyonluğu kazanma hedefiyle Avustralya’ya gitti.

Djokovic, yılın başında ülkeye Kovid-19 aşısı olmadan geldiği için turnuvaya katılamamış ve Avustralya’dan sınır dışı edilmişti.

Avustralya hükümeti, kasımda, “tüm ilgili faktörleri göz önünde bulundurarak” Djokovic’in vize iptali kararını geri çekmiş ve Sırp rakete turnuva için vize vermişti.

Djokovic’in vizesinin Ocak 2022’de iptal edilmesinden bu yana Avustralya’da aşı olduğunu kanıtlama zorunluluğu dahil tüm Kovid bağlantılı sınır kısıtlamaları kaldırıldı.

Avustralya Tenis Federasyonu’ndan bir sözcü, Djokovic’in salı akşamı Adelaide’ye indiğini doğruladı.

Avustralya Açık turnuva direktörü Craig Tiley de halka Djokovic’in saygıyla karşılanması için çağrı yaptı.

https://t24.com.tr/haber/novak-djokovic-sinir-disi-edildikten-yaklasik-bir-yil-sonra-avustralya-ya-dondu,1081683

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...