2023 Mitsubishi Colt, ‘Clio’nun ikizi’ olarak tanıtıldı

Share

Mitsubishi Colt, B segmentinin yeni yıldızı olmaya hazırlanıyor. Renault Clio ile aynı platformu paylaşan Colt, Bursa’da üretilecek ve 2023 yılında Avrupa pazarına sunulacak. Colt, Mitsubishi’nin marka mühendisliği stratejisinin bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu strateji kapsamında Mitsubishi ASX, Renault Captur’u baz alırken, Colt da Clio’yu baz alıyor.

Colt’un dış tasarımında Clio ile büyük benzerlikler göze çarpıyor. Ön farlar, ızgara ve tampon Clio ile neredeyse aynı şekilde tasarlanmış. Arka kısımda ise stop lambaları ve bagaj kapağı Colt’a özgü bir görünüm kazandırıyor. Jant seçenekleri ise 15 inç ve 17 inç olarak sunuluyor.

İç mekanda da Clio ile aynı kokpit yapısını görüyoruz. Direksiyon simidinde Mitsubishi logosu dışında her şey Clio ile ortak. 7 inçlik dokunmatik ekran standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak 9 inçlik daha büyük bir ekran tercih edilebiliyor.

Colt’un motor seçenekleri de Clio ile aynı. Giriş seviyesinde 66 beygir gücünde ve 95 Nm tork üreten 1.0 litrelik atmosferik bir motor bulunuyor. Bu motorun turboşarjlı versiyonu ise 90 beygir gücünde ve 160 Nm tork üreten bir alternatif sunuyor. Colt’un en güçlü motoru ise 141 beygir gücünde ve 205 Nm tork üreten 1.6 litrelik hibrit bir ünite. Bu ünite sayesinde Colt, 0-100 km/s hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlarken, maksimum hızı ise 180 km/s olarak açıklanıyor.

Mitsubishi Colt, B segmentinde rekabeti artıracak bir model olarak dikkat çekiyor. Hem tasarım hem de teknik özellikleriyle Clio’nun başarısını devam ettirmesi bekleniyor.

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...