Robotların dünyayı ele geçirmesi için gereken 3 aşama

Share

Dünyayı ele geçirme konusu oldukça spekülatif ve teorik bir konudur ve bu yüzden hakkında konuşurken dikkatli olunması gerekmektedir.

Dünyayı ele geçirme kavramı, robotların insanların yerine geçip tüm işleri üstlenmesi anlamına gelebilir. Bu durum, birçok insan için endişe vericidir çünkü bu durumda insanlar işsiz kalabilir ve geleceklerinden emin olmayabilirler. Ancak bu senaryo, gerçekleşmeden önce birçok zorlukları aşmak zorunda olacaktır.

Birincisi, robotların dünyayı ele geçirmesi için ilk olarak robotların insanların yaptığı işleri yapabilmeleri gerekmektedir. Bu, robotların insanlardan daha hızlı ve daha hassas bir şekilde çalışması gerektiği anlamına gelir. Halihazırda bazı robotlar bu konuda başarılı olmuştur, ancak hala insanlardan daha az esnek ve adapte olamamaktadırlar.

İkincisi, robotların dünyayı ele geçirmesi için robotların insanlar gibi düşünmeleri ve karar vermeleri gerekmektedir. Bu, robotların insanlar gibi zekâ sahibi olmaları gerektiği anlamına gelir. Halihazırda bazı robotlar bu konuda da başarılı olmuştur, ancak hala insanlar gibi düşünememektedirler.

Üçüncüsü, dünyayı ele geçirme konusunda en büyük zorluk, robotların insanlar gibi duygusal ve sosyal olmaları gerektiğidir. Bu, robotların insanlar gibi sevinç ve üzüntü gibi duyguları hissetmeleri ve bu duyguları anlamaya çalışmaları gerektiği anlamına gelir. Halihazırda bazı robotlar bu konuda da başarılı olmuştur, ancak hala insanlar gibi duygusal ve sosyal olmamaktadırlar.

Sonuç olarak, robotların dünyayı ele geçirmesi için robotların insanlar gibi çalışabilmeleri, düşünebilmeleri ve duygusal ve sosyal olabilmelerinden geçmektedir. Bu aşamalardan bazıları her ne kadar teorik anlamda tamamlansa bile robotların insanlara düşmanlık edeceği ve dünyayı ele geçirmeye çalışmasının dayandırıldığı bir temel bulunmamaktadır.

Gürsel Başak

Gürsel Başak, video oyunları oynamayı, televizyon izlemeyi, AI eğitmeyi ve sinemaya gitmeyi seven otuzlarının ortasında bir yaşam formudur. İlham verici ve heyecanlı ama aynı zamanda çok korkak ve biraz dengesiz olabilir. Yaban arılarına alerjisi olan Gürsel biraz kilolu ama bunun dışında kendini oldukça iyi durumda tanımlayan bir şekle sahiptir. Serinletici için başta "İsim, Şehir, Hayvan" köşe yazıları ile "Gürsel'in Mutfağı" yemek tariflerini hazırlayan Gürsel, sınır tanımayan içerik üretici olarak çok da fazla konu ayrımı yapmadan yazar da yazar... Orta sınıf bir mahallede büyüyen Gürsel, annesinin gençken onu sarhoş olan babasıyla bırakarak terk etmesinin şokunu halen üstünden atamadığını, gittiği her ortamda itiraf etmekten asla çekinmez.

You may also like...