Windows’ta iPhone yedeklemek için iTunes yerine ‘Apple Devices’ kullanılacak

Share

Microsoft’un Ekim ayında Apple TV ve Apple Müzik uygulamalarının 2023’te Microsoft Mağazası’na ekleneceğini duyurmuştu. Apple uygulamalarının önizleme sürümü Windows mağazasında indirimeye açıldı. Kullanıcılar artık iPhone’larını eş zamanlamak, güncellemek geri ve yüklemek, bilgisayara veya iCloud yedeklemek, müzik-fotoğraf atmak gibi işler için iTunes’u kullanmayacak.

Microsoft Store’da Apple Devices adıyla yayınlanan uygulama, iTunes’un yerini alacak. Kullanıcılar, bu uygulamayı yüklediklerinde iTunes programına artık erişemeyecek ve iTunes’un uyumlu bir versiyonu yayınlanana dek cihazdaki sesli kitaplar, podcastler de erişilemez olacak. Kullanıcıların iTunes’a geri dönmek için uygulamanın bu sürümünü kaldırmaları gerecek.

Kullanıcıların Windows PC’lerinden iPhone, iPad ve iPod cihazlarını yönetmelerini sağlayan yeni Apple Devices uygulamasının yanında Apple Müzik ve Apple TV uygulaması yayınlandı. Müzik dinlemek ve tv izlemek için için de iTunes’a ihtiyaç ortadan kalktı.

apple uygulamaları windows store

Apple, bazı özelliklerin kullanılamayacağını belirtiyor ve Apple Music, Apple TV, Apple Devices uygulamalarını yüklemek için Windows 11 işletimi gerekiyor. Öte yandan kullanıcılar, uygulamaların şu anda yüklenmediğini bildiriyor.

https://www.donanimhaber.com/itunes-windows-tan-kalkiyor-yeni-uygulamalar-yayinlandi--159271

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...