F1: Williams’ın yeni takım patronu James Vowles

Share

Williams, Dorilton Capital’e satılmasının ardından takım patronluğu görevine Jost Capito’yu getirmişti fakat sürpriz şekilde 2022 sezonunun ardından takımdan ayrıldı.

İngiliz ekip o günden bu yana arayıştaydı ve bugün itibariyle Mercedes’in eski strateji şefi James Vowles ile anlaştığını duyurdu.

Vowles, yeni takımıyla çalışmaya 20 Şubat’ta başlayacak ve Bahreyn GP’de de takımın başında olacak.

43 yaşındaki İngiliz mühendis, Williams’ın 46 yıllık tarihinde Frank Willaims ve Capito’dan sonra takım patronluğu görevini üstlenen üçüncü isim olacak.

Formula 1’de bugüne kadar 21 yıllık bir kariyere sahip olan James, 2010’da spora dönmesinden bu yana Mercedes’le çalışıyordu ve şampiyonluklarda pay sahibi olan isimlerden birisiydi.

Brackley merkezli takımdaki son görevi, dört yılı aşkın bir süredir yürüttüğü strateji şefliğiydi.

Bundan önce Honda Racing, Brawn GP ve British American Racing gibi eski F1 takımlarında önemli mühendislik ve strateji rolleri üstlenmişti.

Vowles, “Williams Racing ile çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum.”

“Böylesine tarihi bir takıma katılmak benim için onur verici. Takım, sporumuzda büyük saygı duyduğum simgelerden birisi ve bu zorlu görevi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Anlaşma hakkında Dorilton Capital Yönetim Kurulu Başkanı Matthew Savage ise şunları ekledi: “James’i Williams Racing’de görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

“Kendisi Formula 1’deki en saygın yeteneklerden biri. Son 15 yıllık süre zarfında, sporumuzun en etkileyici başarılarından bazılarının önemli bir parçası oldu.”

“İyi sonuçlar almak için durmaksızın çalışırken, James’in gelişinin Williams Racing’i bir sonraki seviyeye geçirme ve enerjik, deneyimli ve güçlü bir liderliğe sahip olma konusundaki kararlılığımızı pekiştirdiğine inanıyoruz.”

Vowles sonrasında şunları ekledi: “Williams Racing bana inandı ve güvendi, ben de karşılığında aynısını yapacağım. Takımın muazzam bir potansiyeli var. Birlikte çıktığımız yolculuk birkaç hafta içinde başlıyor olacak.”

https://tr.motorsport.com/f1/news/williamsin-yeni-takim-patronu-james-vowles-oldu/10420365/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-F1&utm_term=News&utm_content=tr

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...