Bentley tasarımcısı Volkswagen’e geçiyor

Share

Volkswagen’in tasarım şefi Josef Kaban görevden alınıyor. Şirketin yeni CEO’su Thomas Schäfer, markanın son modellerinden bazılarının retro tasarımından memnun değil. Kendisi özellikle de ID.2 şehir otomobilinin tasarımından memnun kalmamış.

İçeriden edinilen bilgilere göre, tasarımcının yerini Bentley’deki görevinden ayrılacak Andreas Mindt alacak. Volkswagen’e yakın isimsiz kaynaklar baş tasarımcı değişikliğinin 1 Şubat’ta gerçekleşeceğini söylüyor. ID.2’nin tasarımı Mindt tarafından revize edilecek.

Bentley tasarımcısı Volkswagen'e geçiyor

Volkswagen’in baş tasarımcısı olarak günleri artık sayılı olan Kaban’ın yerine Mindt atanırken, deneyimli tasarımcının Bentley’deki görevini ise daha önce Aston Martin ve Bugatti’de çalışmış olan Tobias Suehlmann devralacak.

Josef Kaban, Alman otomobil devinden kovulmayacak. Şirket yönetiminin kendisiyle yolları tamamen ayıracak kadar mutsuz olmadığı, bunun yerine Kaban’a kurum içinde yeni bir görev verileceği bildirildi. Yani Volkswagen için çalışmayı sürdürecek.

https://www.donanimhaber.com/bentley-tasarimcisi-volkswagen-e-geciyor--159702

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...