Galaxy S23, kesintisiz Android güncellemesi desteğiyle gelecek

Share

Akıllı telefon satın alırken dikkat ettiğimiz birçok kriter mevcut. Bunların başında cihazın teknik özellikleri geliyor. Fakat birçok kişi için güncelleme desteği de en az donanım kadar önemli. Samsung da ilk olarak Google tarafından Pixel modelleri ile paylaşılan kesintisiz Android güncellemesi özelliğini getiriyor. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Google’ın Android işletim sistemini kullanan üreticilerden A/B kesintisiz Android güncellemesi özelliğini entegre etmelerini istediği ortaya çıktı. Tabii bu noktada ilk adım sektörün en büyük ismi olan Samsung’dan geldi.

Yapılan açıklamaya göre içerisinde Android 13 yüklü bir şekilde piyasaya çıkan tüm Samsung Galaxy akıllı telefonları A/B güncelleme özelliğini barındırmak zorunda olacak. Şirket de bunu garanti edeceğini söyledi. Bu durumda Galaxy S23 modelleri kesintisiz Android güncellemesi özelliğini destekleyecek.

Bu sayede cihazın açık bir şekilde güncellemeyi kurmasına olanak sağlanacak. Örneğin, birçok kişi müsait olmadığı bir anda karşısına çıkan “Güncelleme Hazır” yazısını “Şimdi Değil” butonuna basarak geçiyor. Fakat bu sinir bozucu durum artık yaşanmayacak. Zira cihaz dosyaları indirdikten sonra siz telefonu kullandığınız sırada arka planda güncellemeyi yapacak.

Bu güncellemenin büyük dosya kurulumu gerektiren işletim sistemi yükseltmesi, hata kodu düzeltmesi veya güvenlik yaması oluşuna göre de cihazınızı yeniden başlatmanız istenebilecek. Fakat yükleme kısmı her halükarda cihaz açık ve kullanıma engel teşkil etmeyecek şekilde yapılacak.

https://shiftdelete.net/kesintisiz-android-guncellemesi-samsung-galaxy-s23

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...