Ekşi Sözlük’e erişim engellendi!

Share

Türkiye’nin popüler internet sitelerinden Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından getirilen erişim engeli konusunda Ekşi Sözlük, Twitter üzerinden ilk açıklamasını yaptı.

Saat 21:00 itibariyle Ekşi Sözlük’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından getirilen erişim engeli sonucunda sözlüğe giriş engellenmiş durumda. Siteye girilmeye çalışıldığında “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” uyarısı çıkmakta.

Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildi

Bununla birlikte Ekşi Sözlük’ün resmi Twitter hesabından “merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız.” açıklaması yapıldı. Dolayısıyla sitenin an itibariyle neden erişime engellendiği belirsizliğini koruyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ait olan internet2.btk.gov.tr üzerinden yaptığımız sorgu sonucunda da sitenin erişime engellendiği açık bir şekilde gözüküyor. Bununla birlikte kullanıcılar Twitter’da da bir yavaşlama olduğunu ifade ediyor.

https://www.donanimhaber.com/eksi-sozluk-e-erisim-engeli-getirildi--160802

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...