Realme CEO’su ‘dinamik ada’ özelliğini resmen duyurdu

Share

Apple, iPhone 14 Pro için Dinamik Ada özelliğini duyurduğundan beri bu özelliğin Android‘e de gelmesi bekleniyor. Ancak şimdiye kadar herhangi bir üreticinin bunu denediğini görmedik. Şimdi ise sızan görüntülerle birlikte Realme, özelliğin kendi sürümü üzerinde çalıştığını bizlere gösteriyor.

Sızan görüntülere göre Realme’nin C serisiyle iPhone’un benzer bir özelliğe sahip olacağı ortaya çıktı. Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 14 serisiyle birlikte Dinamik Ada özelliğini de tanıttı. Şimdiye kadar Android tarafından Dinamik Ada benzeri bir özellik gelmedi ancak gelen bilgilere göre özelliğin gelmesi çok da uzak değil.

Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Steve Hemmerstoffer, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Paylaşımda ise dinamik adaya sahip bir cihazın görüntüsü yer aldı. Görüntünün sol tarafında SuperVOOC metnini, sağ tarafta ise pil yüzdesini görüyoruz.

Bunların yanı sıra görüntü, telefonun Cihaz Hakkında sayfasında UI 4.0 sürümünü de gözler önüne seriyor. Bu özelliğin adı hakkında herhangi bir bilgi olmasa da Realme CEO’su Madhav Sheth, kişisel Twitter hesabından yeni özelliği resmen duyurdu.

CEO’nun yaptığı paylaşımda, yakında piyasaya sürecekleri Realme C serisi telefonda Dinamik Ada’ya benzer bir çentiğe yer vereceklerini gösterdi. Bunun yanı sıra bir görsel de paylaştı. görselde ise şirketin ‘Mini Kapsül’ adını verdiği etkileşimli çentik çözümünü görüyoruz. Bunun yanı sıra görüntüde Mini Kapsül’ün kullanıcıyı telefonun şarj durumu hakkında nasıl bilgilendirdiğini de görmek mümkün.

İddialara göre de Mini Kapsül’e sahip ilk Realme modeli, Realme C serisinden bir akıllı telefon olacak. O modelin ise Realme C55 olacağı düşünülüyor. Ayrıca Realme’nin Mini Kapsül’ünün Apple Dinamik Ada’sı kadar fonksiyonel olup olmayacağı hakkında da herhangi bir bilgi yer almıyor.

https://shiftdelete.net/realme-iphone-14-pronun-sevilen-ozelligini-aliyor

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...