‘Gazetecilerin yerini yapay zeka alabilir’

Share

Alman medya grubu Axel Springer’ın CEO’su, gazetecilerin yerini ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin alabileceğini söyledi.

“Tamamıyla dijital bir medya şirketi” haline gelmeye hazırlandığını belirten, Die Welt ve Bild gibi Almanya’nın en çok okunan gazetelerinden ikisinin sahibi olan Axel Springer grubunun CEO’su Mathias Doepfner, otomasyon ve yapay zekanın gazeteciliği destekleyen birçok işi gereksiz hale getirmeye başladığını ve şirkette işten çıkarmalar olacağını bildirdi.

The Guardian’ın aktardığına göre Doepfner gönderdiği şirket içi e-postada, “Yapay zeka potansiyel olarak bağımsız gazeteciliği hiç olmadığı kadar iyi hale getirebilir, hatta yerini alabilir” dedi.

Doepfner, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının enformasyon konusunda “devrim yapacağını” ve kısa süre için “bilgi toplamakta insan gazetecilerden daha iyi olacaklarını” söyledi.

CEO, medya kurumlarının artık daha çok araştırmacı gazeteciliğe ve yorumculuğa yönelmesi gerekeceğini söyledi.

Kaç kişiyi işten çıkarmayı planladığı ile ilgili detay paylaşmayan Doepfner, muhabir, yazar ve uzman editör sayısında kesintiye gidilmeyeceğini ifade etti.

https://t24.com.tr/haber/almanya-nin-en-buyuk-medya-gruplarindan-axel-springer-gazetecilerin-yerini-yapay-zeka-alabilir,1095217

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...