F1 2023 Bahreyn GP: Sezonun ilk pole’ü Verstappen’in

Share

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Bahreyn Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen’e gitti.

2023 F1 sezonu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk test günüyle resmi olarak start almıştı ama pist üstündeki gerçek mücadele ve rekabet sıralama turları ile başladı.

3 günlük sezon öncesi testlerinin ve 3 antrenman seansının da geride kalmasıyla birlikte, gözler sezonun ilk rekabetçi seansı olan sıralama turlarına çevrildi.

Testlerin akabinde birçok kişi yeni sezona dair tahminlerde ve yorumlarda bulundu, her takımın performansı tahmin edildi. Kış testlerindeki belirsizliklerin ardından bugün gerçekleştirilen sıralama turları ile takımların gerçek güç sıralamasını ilk kez gördük ve Formula 1 takımları bu sene ilk kez gerçek güçlerini pistte gösterdiler.

Bahreyn’in Sakhir Pisti’nde yapay ışıklandırmalar altında gerçekleştirilen seansta, en hızlı derece Red Bull pilotu Max Verstappen’den geldi. Çifte şampiyon pilot, Bahreyn GP’ye ilk sıradan başlayacak.

Onun arkasında ise Sergio Perez, Charles Leclerc, Carlos Sainz ve Fernando Alonso ilk 5 sırayı tamamlayacaklar.

https://tr.motorsport.com/f1/news/bahreyn-gp-verstappen-polede/10439588/

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...