Seçim 2023: Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek

Share

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. Karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), iki aylık seçim takvimini belirlemek üzere toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Anayasa’nın 116. Maddesinin kendisine verdiği yetkiye göre 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararı aldığını açıkladı.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu da ilan etti.

Erdoğan, 18 Haziran tarihinin üniversite sınav tarihiyle çakışması, Hac farizasının yerine getirildiği bir döneme denk gelmesi ve okulların tatil olması nedeniyle memlekete gidişler nedeniyle sağlıklı bir tarih olmadığını, alternatif olarak 14 Mayıs’ı değerlendirdiklerini söyledi.

14 Mayıs’ı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki “yıkımın izlerini silecek hayırlı bir yarışa dönüştürmek” istediklerini belirten Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak, bizimle yarışacak ve TBMM’de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz” diye devam etti.

BBC

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...