2023 Oscar Ödülleri: Everything Everywhere All At Once geceye damga vurdu

Share

Bu yıl 95’incisi dağıtılan Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Geceye beklendiği gibi Everything Everywhere All At Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi 7 ödülle damga vurdu.

Sinema dünyasının en büyük ödüllerinden kabul edilen Oscarlar, Hollywood’daki Dolby Theatre’da gerçekleşen törenle dağıtıldı.

Yönetmenliğini Daniel Kwan ve Daniel Scheinert’in yaptığı, sürreal bir film olan Everything Everywhere All At Once aday gösterildiği 11 daldan 7’sinde Oscar heykelini kaptı. Bunlar arasında “En İyi Yönetmen”, “En İyi Film”, “En İyi Özgün Senaryo” ve “En İyi Kurgu” da var.

Michelle Yeoh, Everything Everywhere All At Once filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Yeoh bu ödülü alan ilk Asyalı kadın da oldu.

60 yaşındaki Yeoh “Kadınlar, kimsenin size en iyi zamanınızın artık geride kaldığını söylemesine asla izin vermeyin” dedi.

Brendan Fraser ise The Whale filmindeki performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

Soldan sağa: Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser ve Jamie Lee Curtis

En iyi yardımcı erkek ve kadın oyuncu ödülleri de, Everything Everywhere All At Once filmindeki rolleriyle Ke Huy Quan ve Jamie Lee Curtis’e gitti.

Jamie Lee Curtis böylece 45 yıllık oyunculuk kariyerinin ilk Oscar’ını kazanmış oldu.

Ke Huy Quan, ödülünü alırken yaptığı duygusal konuşmada “Ben hayallerimden neredeyse vazgeçmiştim ama hayaller gerçekten inanmanız gereken şeylerdir” dedi.

51 yaşındaki Ke Huy Quan, çocukken The Goonies ve Indiana Jones and the Temple of Doom filmlerinde oynamış, ardından oyunculuğa uzun bir ara vermişti.

Vietnamlı aktör “Bunun gibi hikayelerin sadece filmlerde olduğu söylenir. Bunu yaşadığıma inanamıyorum. Bu, Amerikan rüyası… Yolculuğum bir botta başladı. Bir yılım mülteci kampında geçti ve bir şekilde burada, Hollywood’un en büyük sahnesinde son buldu” dedi.

“Her Şey Her Yerde Aynı Anda”, 11 adaylıkla en çok kategoride ödüle aday gösterilen yapım olmuştu.

Bu yılki töreni Amerikalı komedyen Jimmy Kimmel sundu.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cqle2gdq21no

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...