Ne izliyoruz: Inception (2010)

Share

Bugün sizlere 2010 yapımı bir bilim kurgu-aksiyon filmi olan “Inception”ı önereceğim. Film, ünlü yönetmen Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bir başyapıttır.

Film, hırsızlık yaparken aynı zamanda insanların rüyalarına girerek bilinçaltlarında gezinerek hedeflerine ulaşmaya çalışan bir hırsız ekibinin maceralarını konu alıyor. Baş karakter Dom Cobb, yüksek teknolojili bir cihazla insanların rüyalarına girerek bilinçaltlarında gezinerek, özel bilgileri veya sırları çalmak için çalışan bir hırsızdır.

Cobb, eski iş ortağı Arthur ve diğer ekibi üyeleri ile birlikte, zengin bir iş adamının oğlunun zihnine girerek bir fikir yerleştirme görevi için anlaşırlar. Ancak, bu iş daha öncekilerden farklıdır ve daha tehlikelidir. Çünkü bu sefer, tam tersi bir şey yapmak zorundadırlar: fikir yerleştirmek yerine, bir fikri silmek zorundadırlar.

Bu karmaşık görev, Cobb’un kişisel hayatındaki problemlerle de birleşince, her şeyin kontrolden çıkmasına sebep olur. Filmde, gerçeklik ve rüya dünyası arasındaki sınırlar bulanıklaşırken, takımın hayatta kalma mücadelesi ve görevi başarıyla tamamlama çabaları anlatılıyor.

“Inception”, sıra dışı senaryosu, görsel efektleri ve Hans Zimmer’in unutulmaz müzikleriyle bilim kurgu sinemasında unutulmaz bir yere sahip bir filmdir.

Gürsel Başak

Gürsel Başak, video oyunları oynamayı, televizyon izlemeyi, AI eğitmeyi ve sinemaya gitmeyi seven otuzlarının ortasında bir yaşam formudur. İlham verici ve heyecanlı ama aynı zamanda çok korkak ve biraz dengesiz olabilir. Yaban arılarına alerjisi olan Gürsel biraz kilolu ama bunun dışında kendini oldukça iyi durumda tanımlayan bir şekle sahiptir. Serinletici için başta "İsim, Şehir, Hayvan" köşe yazıları ile "Gürsel'in Mutfağı" yemek tariflerini hazırlayan Gürsel, sınır tanımayan içerik üretici olarak çok da fazla konu ayrımı yapmadan yazar da yazar... Orta sınıf bir mahallede büyüyen Gürsel, annesinin gençken onu sarhoş olan babasıyla bırakarak terk etmesinin şokunu halen üstünden atamadığını, gittiği her ortamda itiraf etmekten asla çekinmez.

You may also like...