F1 2023 Suudi Arabistan GP: Red Bull double yaptı, Alonso tekrar podyumda!

Share

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix’sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Max Verstappen, 15. sıradan başladığı yarışı 2. sırada noktalarken; Fernando Alonso ise üçüncülüğü cezayla kaybetmesine rağmen itirazın ardından podyuma döndü.

Yarışın ilk turu oldukça temiz geçti. Tüm pilotlar ön sıralara geçmek yerine ilk turda yerlerini korumayı hedefledir. İkinci turdaysa yönetimden gelen bir haberle Fernando Alonso 5 saniyelik bir ceza aldı. Alonso’nun grid pozisyonunda aracını düzgün konumlandırmadığı fark edildi.

Temiz geçen yarışın ardından son turlara geldiğimizde Verstappen iyice temposunu arttırdı. Ancak takım arkadaşı Sergio Perez’de ona ayak uydurdu ve aradaki 5 saniyelik fark kapanmayarak 4,7 saniyeye düştü. Bu durum Verstappen’i yarışın ikincisi yaptı. 3. ve 4. sıra arasındayda Formula 1 yönetiminden kaynaklı bir karışıklık yaşandı.

Normal şartlarda Fernando Alonso yarışı 3. bitirmişti. Alonso kutlamalar için podyuma çıkmış şampanyasını patlatmıştı. Ancak yönetimden gelen karar sıralamayı değiştirdi. Alınan karara göre Alonso gerekli cezayı almamıştı. 5 saniyelik cezası 10 saniyeye çıkarıldı ve Alonso yerine George Russell podyuma geldi.

Aston Martin duruma itiraz etti ve karar tekrar incelendi. İnceleme sonunda Alonso haklı bulundu ve tekrar 3.lük kupasını aldı. Son durumda 1. Sergio Perez (Red Bull Racing), 2. Max Verstappen (Red Bull Racing) ve 3. sırayı da Fernando Alonso (Aston Martin) aldı. Mercedes Benz pilotu Lewis Hamilton’sa bu yarışı 5. sırada bitirdi.

Motorsport, Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...