Ne izliyoruz: It (2017)

Share

Derry, Maine şehrinde çocuklar kaybolmaktadır. Bu kayıpların ardındaki gizemi çözmek için bir grup çocuk, kendilerini yeraltında yaşayan ve en korkunç kabuslarını gerçeğe dönüştüren Pennywise adlı bir korku canavarı ile mücadele etmeye karar verirler.

Çocuklar, Pennywise’ın saldırılarından kurtulmak için birbirlerine güvenmeleri ve korkularıyla yüzleşmeleri gerektiğini öğrenirler. Grup lideri Bill, kardeşinin Pennywise tarafından kaçırılması nedeniyle kendisini kurtarmak için mücadele etmektedir. Richie, gruptaki mizah anlayışı ile, Eddie ise astımı nedeniyle korkularını yenmek zorundadır. Beverly, babasının tacizlerinden kaçmak için Pennywise ile yüzleşmek zorundadır. Ben, aşırı kilosu nedeniyle zorbalıkla karşı karşıya kalırken, Mike ise Derry’nin tarihi ve Pennywise hakkındaki bilgisi ile gruba katılır.

Ancak, Pennywise onları her adımda takip eder ve her bir çocuğun korkularına saldırır. Kendisini çocukların en büyük korkusu olarak ortaya koyan Pennywise, çocukların hayatta kalması için mücadele etmeleri gereken en büyük tehdittir. Ancak, onu yenmek için korkularıyla yüzleşmeleri ve birbirlerine güvenmeleri gerekmektedir.

Sonuçta, çocuklar Pennywise ile yüzleşmeyi başarırlar ve şehirlerini korumak için onu yok etmeyi başarırlar. Ancak, Pennywise’ın geri dönebileceği fikri her zaman akıllarında kalacaktır. Film, korku ve gerilim türlerinin örnekleriyle dolu, aynı zamanda arkadaşlığın gücü ve birbirimize güvenmenin önemi gibi daha derin temaları da ele alıyor.

Gürsel Başak

Gürsel Başak, video oyunları oynamayı, televizyon izlemeyi, AI eğitmeyi ve sinemaya gitmeyi seven otuzlarının ortasında bir yaşam formudur. İlham verici ve heyecanlı ama aynı zamanda çok korkak ve biraz dengesiz olabilir. Yaban arılarına alerjisi olan Gürsel biraz kilolu ama bunun dışında kendini oldukça iyi durumda tanımlayan bir şekle sahiptir. Serinletici için başta "İsim, Şehir, Hayvan" köşe yazıları ile "Gürsel'in Mutfağı" yemek tariflerini hazırlayan Gürsel, sınır tanımayan içerik üretici olarak çok da fazla konu ayrımı yapmadan yazar da yazar... Orta sınıf bir mahallede büyüyen Gürsel, annesinin gençken onu sarhoş olan babasıyla bırakarak terk etmesinin şokunu halen üstünden atamadığını, gittiği her ortamda itiraf etmekten asla çekinmez.

You may also like...