New York Times, Twitter’dan paralı mavi tik almıyor

Share

New York Times, Twitter’da uygulanmaya başlanan ücretli doğrulanmış hesap uygulamasına tepki gösterdi. Gazete, 1 Nisan itibariyle mavi tıkını kaybetmesine rağmen, bu hakkı geri almak için aylık ücret ödemeyeceğini açıkladı.

Twitter, Elon Musk’ın yönetimine geçmesinden sonra, doğrulanmış hesap sahiplerine yeni bir abonelik planı sunmuştu. Bu plana göre, mavi tıkın yanı sıra, tweet düzenleme, uzun tweet gönderme, algoritma önceliği gibi bazı özellikler de sunuluyordu. Ancak bu planın aylık 11 sterlin gibi yüksek bir ücreti vardı.

New York Times sözcüsü, yaptığı açıklamada, kurumsal Twitter hesapları için doğrulanmış statüye ihtiyaç duymadıklarını ve gazetecilerin kişisel hesapları için de bu ücreti karşılamayacaklarını belirtti. Sözcü, “Sadece nadir durumlarda, doğrulanmış statü, haber amaçlı gerekli olursa bunu karşılarız” dedi.

Twitter ise konuyla ilgili yorum yapmadı. Platform, daha önce yaptığı duyuruda, eski doğrulanmış programını kademeli olarak sonlandıracağını ve 1 Nisan’dan itibaren bazı hesaplardan mavi tıkı kaldıracağını bildirmişti. Twitter’ın yeni kurallarına göre, kuruluşlar altın renkli bir tık için başvurabilirken, bireyler mavi tık için Twitter Blue aboneliği satın almak zorunda.

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...