Samsung’un katlanabilir tablet planları netleşiyor

Share

Samsung, katlanabilir akıllı telefonlar konusunda oldukça iddialı bir marka. Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip serileriyle bu alanda öncü olan şirket, şimdi de katlanabilir tabletler üzerinde çalışıyor. Peki Samsung’un katlanabilir tabletleri nasıl olacak ve ne zaman piyasaya çıkacak?

Samsung’un katlanabilir tabletleriyle ilgili iki farklı tasarım ortaya çıktı. Bunlardan biri kanat şeklinde açılan ve iki kenar paneli olan bir tasarım. Bu tasarımın patentini Samsung geçtiğimiz yıl almıştı. Bu paneller hem içeriye hem de dışarıya doğru açılabiliyor ve böylece tabletin boyutunu değiştirebiliyor.

Diğer tasarım ise Galaxy Z Tab adını alması beklenen ve Z şeklinde katlanan bir tasarım. Bu tasarım sadece tek bir yönde katlanabiliyor ve daha kompakt bir hale geliyor. Bu tasarımın da patentini Samsung almış durumda.

Samsung’un hangi tasarımı tercih edeceği henüz belli değil ancak bazı kaynaklar Z şeklinde katlanan tasarımın daha olası olduğunu düşünüyor. Çünkü Samsung bu tasarımı daha önce görsellerle paylaşmıştı. Ayrıca bu tasarımın teknik özellikleri de sızdırılmıştı.

Samsung Galaxy Z Tab gerçek olabilir

Buna göre Galaxy Z Tab, 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED bir ekrana, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine, 12 GB RAM’e ve 512 GB depolama alanına sahip olacak. Ayrıca tabletin bataryası da oldukça büyük olacak ve uzun süreli kullanım imkanı sunacak.

Peki Samsung’un katlanabilir tabletleri ne zaman piyasaya çıkacak? Bu konuda kesin bir bilgi yok ancak bazı kaynaklar Samsung’un bu yıl içinde bir sürpriz yapabileceğini söylüyor. Eğer bu doğruysa, Samsung’un katlanabilir tabletleri yıl sonuna kadar görücüye çıkabilir.

Samsung’un katlanabilir tabletleri, teknoloji dünyasında büyük ilgi uyandıracağa benziyor. Katlanabilir akıllı telefonlardan farklı olarak daha büyük bir ekran sunan bu cihazlar, hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıcıların beğenisini kazanabilir. Tabii ki bunun için Samsung’un fiyat konusunda da rekabetçi olması gerekiyor. Zira katlanabilir tabletlerin fiyatının 2000$ civarında olacağı tahmin ediliyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...