F1: Red Bull, Adrian Newey ile yeni kontrat imzaladı

Share

Red Bull Racing, Formula 1’deki başarılı tasarımcısı Adrian Newey ile yeni bir kontrat imzaladığını duyurdu. Bu haber, Azerbaycan Grand Prix’sinin yapıldığı günlerde Avrupa basınında çıkan söylentileri doğruladı.

Newey, Red Bull ile 17 yıldır çalışıyor ve takımın dört dünya şampiyonluğu kazanmasında büyük rol oynadı. Newey, son yıllarda Red Bull’un diğer projelerine de katkıda bulundu, örneğin Aston Martin Valkyrie süper otomobili.

Red Bull’un danışmanı Helmut Marko, yaptığı açıklamada, Newey’nin kontratının uzatılmasının takım için çok önemli olduğunu söyledi.

“Adrian Newey ile sözleşmenin uzatılması, sürekliliği geliştirmeye devam ettiğimizi ve takımda çok rahat bir çalışma ortamı olduğunu gösteriyor.” dedi Marko.

Marko, Newey’nin rakiplerden cazip teklifler almaya devam ettiğini de belirtti, ancak onun kariyerini Red Bull’da tamamlamasını umduğunu ifade etti.

Red Bull takım patronu Christian Horner da Newey’nin takım için çok değerli bir üye olduğunu ve yeni araç tasarımında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

“Adrian, tüm şirkette büyük bir rol üstleniyor ve yeni aracımızın geliştirilmesinde çok etkili oldu.” dedi Horner.

Newey’nin yeni kontratının süresi ve detayları açıklanmadı, ancak Red Bull’un resmi sözcüsü, “Bireysel sözleşmeleri tartışmıyoruz, ancak Adrian Newey’nin uzun süre takımla birlikte olacağından emin olabilirsiniz.” dedi.

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...