Final Cut Pro ve Logic Pro, iPad’e geliyor

Share

iPad için Final Cut Pro ve Logic Pro, video ve müzik yaratıcılarına iPad’in sunduğu yeni yollarla yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını sağlıyor. Apple, 23 Mayıs’ta iPad için Final Cut Pro ve Logic Pro’yu duyurdu.

Bu uygulamalar, video ve müzik oluşturma için nihai mobil stüdyoyu sunuyor. Final Cut Pro ve Logic Pro için iPad, Multi-Touch’un hızı ve sezgiselliğiyle çalışma akışlarını geliştirmelerine olanak tanıyan tamamen yeni dokunmatik arayüzler sunuyor. Final Cut Pro için iPad, video yaratıcılarına kaydetme, düzenleme, bitirme ve paylaşma olanağı sağlayan güçlü bir araç seti sunuyor. Logic Pro için iPad, şarkı yazma, ritim yapma, kayıt, düzenleme ve miksaj için sofistike araçlar sunarak profesyonel müzik yaratımını yaratıcının eline veriyor. Final Cut Pro ve Logic Pro için iPad, App Store’da abonelik olarak 23 Mayıs’tan itibaren mevcut olacak.

Final Cut Pro için iPad, video yaratıcılarına yeni çalışma akışları açan ve içerikle tamamen yeni şekillerde etkileşim kurmalarını sağlayan tümüyle yeni bir dokunmatik arayüz ve sezgisel araçlar sunuyor. Yeni jog tekerleği, düzenleme sürecini daha da kolaylaştırıyor ve kullanıcıların parmağının ucunda hassas kare kesimleri yapmalarını sağlıyor. Multi-Touch hareketlerinin hızı ve sezgiselliğiyle yaratıcılıklarını yeni zirvelere taşıyabiliyorlar. Live Drawing ile kullanıcılar, Apple Pencil kullanarak video içeriğinin üzerine doğrudan çizim ve yazı yapabiliyorlar. M2 çipine sahip iPad Pro’da, Apple Pencil’ın ekrana dokunmadan görüntüleri önizlemelerini sağlayan hover özelliği bulunuyor. İş akışlarını hızlandırmak isteyenler ise klavye kısayollarından faydalanmak için Magic Keyboard veya Smart Keyboard Folio ekleyebiliyor. Kullanıcılar ayrıca muhteşem HDR videoları görüntüleyebiliyor ve renk derecelendirmelerini doğrulukla uygulayabiliyorlar – 12.9 inçlik iPad Pro’nun Liquid Retina XDR ekranından faydalanarak – Referans Modu sayesinde. Pro Kamera Modu ve Çoklu Kamera Video Düzenleme özellikleriyle de video kaydetme ve düzenleme işlemleri daha da kolaylaşıyor.

iPad için Final Cut Pro uygulaması

Logic Pro için iPad ise müzik yaratıcılarına nerede olurlarsa olsunlar profesyonel müzik yapma gücü veriyor. Şarkı yazma, ritim yapma, kayıt, düzenleme ve miksaj için kapsamlı bir araç koleksiyonu sunuyor. Logic Pro için iPad’in dokunmatik arayüzü sayesinde kullanıcılar parmaklarının ucunda sesleri şekillendirebiliyor, efektler ekleyebiliyor ve sesleri karıştırabiliyorlar. Ayrıca Apple Pencil ile hassas düzenlemeler yapabiliyor veya Live Loops ile ritimler oluşturabiliyorlar. Logic Remote uygulaması ile de iPad’lerini Mac’lerine bağlayarak Logic Pro’nun tüm özelliklerine erişebiliyorlar.

23 Mayıs’tan itibaren Final Cut Pro ve Logic Pro için iPad, App Store’da aylık aylık 4.99 dolar, yıllık 49 dolar olacak.

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...