Tina Turner hayatını kaybetti

Share

Rock’n Roll’un Kraliçesi Tina Turner 83 yaşında hayatını kaybetti. Turner uzun süredir tedavi gördüğü bir hastalık nedeniyle bugün evinde veda etti.

Turner 1980’lerde What’s Love Got to Do with It ve Private Dancer gibi hit şarkılarıyla müzik dünyasını sallamıştı.

Turner ayrıca kendine has sesi ve sahne performansıyla Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae ve Rihanna gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu.

Turner son yıllarında kanser, inme ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti.

Tina Turner müzik kariyerine 1960’larda eşi Ike Turner ile birlikte kurdukları Ike & Tina Turner grubuyla başlamış, 1976’da boşandıktan sonra solo olarak devam etmişti.

Turner 30 yılı aşkın solo kariyerinde 180 milyonu aşkın albüm satışı yapmış ve 8 Grammy Ödülü almıştı.

Tina Turner 2021’de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame’e seçilmişti.

Turner eşi Ike’ten fiziksel ve duygusal şiddet gördüğünü belirtmişti.

2018’de yayımlanan My Love Story (Aşk Hikayem) adlı kitabında “Ike ile ilişkimiz tecavüz gibiydi” demiş ve “Burnumu kanatan yumruklarını unutamam. Sahnede şarkı söylerken kanın tadını hissederdim” diye yazmıştı.

Turner 2018’de oğlu Craig’in intihar haberiyle sarsılmıştı.

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...