Seçim 2023: Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu

Share

Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu bugün (28 Mayıs 2023 Pazar) gerçekleşiyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışta son sözü 64 milyon seçmen söyleyecek.

Seçimler için ülke genelinde 191 bin sandık kuruldu ve saat 08.00’de oy verme işlemi başladı. Seçmenler, kimlik belgeleriyle birlikte sandık başına gidiyor. Yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar hizmet veriyor.

Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek. Seçilen cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayacak ve beş yıl boyunca ülkeyi yönetecek.

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...