Gündelik Hayattan Hisli Manzaralar

Share

Hayatın içinde, ışık ve gölgenin yarattığı çocuksu anlar vardır. Hani sıradan bir görüntü, bir anda ilham veren, dokunaklı bir ana dönüşür. Bu büyüleyici anlara tanıklık etmemizi sağlayan fotoğraf sanatı, “an”dan aldığı gücü izleyiciye yansıtabiliyor.

İngiliz fotoğrafçı Emma Hardy’nin işlerinde olduğu gibi… Gerçek hayatların gerçek anlarını fotoğraflayan sanatçı, gündelik hayatın hisli manzaralarını gözler önüne seriyor.

Hardy’nin fotoğraflarındaki çocuksu hava, sevdiğimiz filmlerden kareler gibi. Sanatçı, sıradan bir andaki güzelliği bulma çalışıyor. Her şeyi olduğu gibi gözlemlemeyi amaçlayan ve bu doğrultuda fotoğraflarına müdahale etmemeyi tercih eden Hardy, yaşadığımız hayatların romantik tarafına ışık tutuyor.

Bununla da kalmayıp bizi, tanımadığımız hayatların hikayesine ortak ediyor.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...