LinkedIn de Türkiye’ye temsilci atıyor

Share

Türkiye’nin sosyal medya mecralarına yönelik düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından YouTube, TikTok gibi platformların ardından Linkinden da ülkemizde temsilcilik açma kararı aldı. Adım, para cezalarının ardından reklam yasağının Resmî Gazete’de yayınlanmasına günler kala geldi. Haberi sosyal medya hesabından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan duyurdu.

1 Ekim’de yürürlüğe giren ve sosyal medya yasası olarak tanınan 7253 sayılı kanun sonrasında temsilci atamayan platformlara ceza verilmeye başlanmıştı. Cezanın son adımında da temsilci atamayan platformlara reklam yasağı getirilmişti. Reklam yasağının uygulanmasının Resmî Gazete’de yayınlanıp uygulanmasına günler kalmıştı.

Günlük 1 milyon ve daha fazla erişime sahip olan yurt dışı kaynaklı sosyal platformların temsilcilik bulundurması zorunlu kılınmıştı. Belirtilen sürede temsilci bulundurmayan platformlara da kademeli olarak artan para cezası verilmişti. Son olarak da hala temsilci atamayan firmalara reklam yasağı getirilmişti. Bu adımlarla birlikte bazı sosyal medya platformları da temsilcilik için gereken adımları attı.

LinkedIn tarafından Türkiye için temsilci atacağına dair açıklama yapıldı. Açıklama sonrasında da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, reklam yasağının başlamasına günler kala LinkedIn’in de ülkemizde temsilci atamaya karar verdiği belirtildi. Ayrıca sosyal ağ sağlayıcılarının attığı bu adımların memnuniyet verici olduğu ve diğer sağlayıcılardan da aynı hassasiyetin beklendiği aktarıldı.

Bakan Yardımcısı diğerlerine de çağrı yaptı

Açıklamasında söz konusu kanunun 1 Ekim’de yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Sayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının de Avrupa Birliği vatandaşları gibi taciz, siber zorbalık, taklit hesap, özel hayatın gizliliğini ihlal gibi şikayetleri direkt muhataplarına iletebileceğini kaydetti. Sağlayıcıların vatandaşların taleplerini en hızlı şekilde yerine çözüme kavuşturacağını belirtti.

Henüz temsilci atamayan sağlayıcılara çağrı yapan Bakan Yardımcısı Sayan, reklam yasağı ya da bant daraltma cezası gelmeden temsilcilerin atanmasını belirtti. Reklam yasağının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası ve Vergi Denetim Kurulu tarafından hassasiyetle inceleneceğini aktardı. Reklam veren şirketlere de ayrıca ceza kesileceğini belirtti.

Açıklamasının sonunda amaçlarının ne sosyal ağ sağlayıcılarını ne de sosyal medya kullanıcılarını mağdur etmek olduğunu aktaran Dr. Ömer Fatih Sayan, sadece ikirciliğin ortadan kalkmasını ve vatandaşların taleplerinin getirilmesini beklediklerini belirtti.

Temsilcilik bulundurulmasının zorunlu olmasından sonra VK, YouTube, Dailymotion ve TikTok temsilcilik açma kararı almıştı. Bu platformlara LinkedIn de eklendi. Facebook, Instagram, Periscope, Twitter ve Pinterest ise henüz temsilci ataması yapmadı.

https://shiftdelete.net/linkedin-turkiye-temsilci-atama-karari-aldi

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...