iPhone Xs yerine iPhone XR almak için 6 neden!

Share

Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinde üç yeni iPhone’unu tanıttı. Apple’ın yeni iPhone ailesi iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile uygun fiyatlı iPhone XR’den oluşuyor.

iPhone Xs, donanım geliştirmeleri ve yeni altın rengi dışında iPhone X ile aynı. Aynı şey ekran boyutu dışında iPhone Xs Max için de geçerli. iPhone XR için ise durum oldukça farklı.

iPhone X ve iPhone Xs’e göre en büyük farkı LCD ekranlı ve tek kameralı olması. 3D Touch gibi birkaç küçük farklılık daha söz konusu. Bunlar dışında iPhone Xs ile aynı işlemciye sahip. Modellerin birbirine göre artıları da, eksikleri de var.

Durum böyle olunca iPhone Xs yerine iPhone XR almak için 6 geçerli nedeni bir araya getirdik.

Fiyat

Genel olarak, iPhone XR, iPhone X’un en sevilen özelliklerinden birçoğuna sahip; çentikli ekran tasarımı, Face ID ve Portre Modu gibi. LCD ekranlı 2018 model iPhone’un en önemli yanı ise fiyatı.

Yeni iPhone’ların Türkiye fiyatı bilinmiyor, ancak ABD fiyatları belli. iPhone Xs 999 ABD dolarından (yani iPhone X ile aynı fiyat) başlayan, iPhone Xs Max 1.099 ABD dolarından ve iPhone XR’yi 749 ABD dolarından başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Görüldüğü üzere, iPhone XR yeni iPhone’lar arasında en ucuz olanı. Üstelik XR, iPhone 8 Plus’tan sadece 50 dolar daha pahalı.

Bu aslında oldukça ince düşünülmüş bir stratejiden kaynaklanıyor. Apple, müşterilerini en pahalı iPhone’ların birçok özelliğine yer verdiği iPhone XR’ye yönlendirmek istiyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...