Spor Gündemi 2015/3

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

image

BAŞKENT’TE ALL-STAR ŞÖLENİ

Türkiye Basketbol Ligi’nin en iyi oyuncularının bir araya geldiği All-Star 2015 organizasyonu bu yıl Ankara’da düzenlendi. Üç sayı yarışması, smaç yarışması, All Star maçıyla birlikte basketbolseverler eğlenceli bir pazar günü geçirdi.

3 SAYIDA ZAFER JENKINS’İN

Üç sayı yarışmasına Anadolu Efes’ten Milko Bjelica, Banvit’ten Şafak Edge, Darüşşafaka Doğuş’tan John Shurna ile Renaldas Seibutis, Fenerbahçe Ülker’den Andrew Goudelock, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Jerome Jenkins ve Royal Halı Gaziantep’ten Jaka Lakovic katıldı.

İlk turda 15 ve finalde de  15 isabet kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Michael Jenkins yarışmanın birincisi olurken, Darüşşafaka Doğuş’tan Renaldas Seibutis ise 12 isabetle ikinci oldu.

SMAÇ’TA ŞAMPİYON GABRİEL

Smaç şampiyonası ise spektaküler hareketlere sahne oldu. Pınar Karşıyaka’dan Kenny Gabriel, Anadolu Efes’ten Furkan Korkmaz ve Galatasaray’dan Patrick Young’un finale kaldığı smaç yarışmasında, kar maskesi ve pota arkasından yaptığı ters değirmen smacıyla kazanan Kenny Gabriel oldu.

MVP ARROYO

Asya Karması ile Avrupa Karması’nı karşı karşıya getiren All-Star maçında ise gülen taraf 138-130’luk skorla Avrupa Karması oldu. Avrupa Karması’nda karşılaşmayı 14 sayı, 11 ribaund  ve 22 asistle tamamlayarak “triple double” yapan Carlos Arroyo karşılaşmanın en değerli oyuncusu ödülünün (MVP) sahibi oldu.

Basketbol adına konuşmak gerekirse böyle bir yeteneğin ülkemizde olması Türk Basketbolu adına çok büyük bir ayrıcalık bana kalırsa. Arroyo’yu izlemenin keyfini çıkaralım.

RONALDO ÖDÜLÜ, ATLETİCO İSE TURU KAPTI

2014 Ballon d’Or sahibini buldu. Ödül, geçen yıl da ödülü alan Cristiano Ronaldo’nun oldu. Cristiano Ronaldo, toplamda 3.kez Ballon d’Or’un sahibi oldu.

İspanya Kral Kupası’nda Real Madrid ve Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Vicente Calderon’daki ilk maçtan 2-0 galip ayrılan Atletico Madrid, Santiago Bernabeu’dan da  2-2’lik sonuçla ayrıldı ve turu atlayan taraf oldu.

Oldukça çekişmeli geçen maçta ev sahibi ekibin gollerini Ramos ve Ronaldo atarken;,  Atletico Madrid’in golleri eski takımına dönen El Nino lakaplı Fernando Torres’ten geldi.

ASLAN’DA BURAK ŞOKU

River Plate ile oynanan hazırlık maçında aldığı darbe sonucu sakatlanan Galatasaraylı Burak Yılmaz 3-4 hafta sahalardan uzak kalacak. Burak Yılmaz 4 hafta forma giyemezse, ligdeki Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor maçlarında görev alamayacak. Burak’ın dışında aynı maçta darbe alan Semih Kaya’nın da durumunun ilerleyen günlerde belli olacağı bildirildi.

DRENTHE ERCİYESSPOR’DA

Bir dönem Real Madrid’de Wesley Sneijder’le birlikte forma giyen Hollandalı kanat oyuncusu Royston Drenthe, Süper Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor ile anlaştı.

CEHENNEM MELEKLERİ

Euroleague TOP 16 Turu’ndaki temsilcilerimiz geride bıraktığımız haftada üzücü sonuçlar aldı. Fenerbahçe Ülker evinde Olympiakos’a, Anadolu Efes de CSKA Moskova’ya kaybederken, Galatasaray, Sırbistan’da 20 bin kişilik Kombank Arena’da Kızılyıldız’ı mağlup etmeyi başardı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da oynanacak Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi sebebiyle gergin bir havada oynanan karşılaşmada Galatasaray, 20 bin taraftarın önünde çok değerli bir galibiyet aldı. Galatasaray benchinin özel timler tarafından korunduğu karşılaşmada tribünde Sırp taraftarla Galatasaray forması yakarken sahaya da domuz ayağı attılar ve maç boyu ülkemiz aleyhine küfür ettiler. Ancak yüksek güvenlik önlemleri alan Sırp hükümeti ve polisi sayesinde temsilcimiz önemli bir sorun yaşamadan ülkeye sağ salim dönmeyi başardı.

Anıl Yazar

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...