Opel Mokka X

Share

Bu yıl Cenevre’de sergilenecek olan makyajlı araçlar yavaş yavaş tanıtılıyor. Açılışı yapan firmalardan olacakmış gibi görünen Opel, küçük SUV modeli Mokka’nın rötuşlanmış versiyonunu tanıttı bile. Üstelik yeni bir isimle.

Daha ilk bakışta farklı görünümü dikkat çeken otomobilde yenilenen ön panjur ve daha büyük kısmı gövde rengine boyanmış şık ön tamponun haricinde LED farlar da sunulmakta. Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerinin yanında sadeleştirlmiş arka tampon ve LED stoplar donanıma eklenmiş.

İç mekanında Astra’yı örnek aldığı görülebilen Mokka X’in gösterge tablosu artık derine yerleştirilmiş göstergelerden oluşmasa da kalın kollu direksiyon simidinde bir değişiklik yok. Orta konsolda daha aşağıya alınan dokunmatik ekran sayesinde bu bölümde düğme sayısı azaltılırken kalan butonların büyük bölümünü havalandırma sistemi kullanıyor.

Önde yer alan kamerası artık daha yüksek çözünürlük sunan Mokka X’in trafik işareti okuma sistemi de geliştirilirken şerit takip asistanı ve ön kaza uyarı sistemi donanımda yer alıyor.

Kaputu altında, 110 ve 136 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin haricinde 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor daha sunan Mokka X bu motordan 152 beygir güç alıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen bu pakette dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alıyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...