Spor Gündemi: Hakeme Kırmızı Kart!

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ARENA’DA SKANDAL GECE!

Dün gece Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçı uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek olaylara sahne oldu. Galatasaray’ın ilk yarısını 1-0 geride kapatmasına rağmen Podolski ve Selçuk’un golleriyle 2-1 kazandığı mücadelede Trabzonspor’lu oyunculara 4 kırmızı kart çıktı.

Maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel ilk yarıda pek çok tartışmalı karar verirken oyunun kontrolünü ikinci yarıda tamamen kaybetti. Özer Hurmacı, Aykut Demir, Cavanda’ya kırmızı kart gösteren Bitnel, son olarak Salih Dursun’u da oyundan attı.

SALİH DURSUN’NDAN OLAY HAREKET

Takım arkadaşlarına gösterilen haksız kırmızı kartların ardından çileden çıkan Salih Dursun, hakem Bitnel’in elindeki kırmızı kartı alarak hakeme gösterdi ve bir anda dünya gündemine oturdu.

Salih’in bu hareketi Avrupa’da ve Amerika’da manşetlerden verildi.

Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Deniz Ateş Bitnel’in hakemliğinin bittiğini söyleyerek, “Türk futbolu bu gece büyük bir dönüşüm geçirmiştir” dedi.

Öte yandan tartışmalı maçın ardından Merkez Hakem Kurulu’nun olağanüstü toplanma kararı aldığı öğrenildi.

BURSA’DA ÇIT ÇIKMADI

Bursaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçı golsüz tamamlandı.

“BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMALIYIZ”

Van Persie’nin Lokomotiv Moskova maçında kenara geldiğinde kendisine gösterdiği tepkiye de kızan Pereira, “Oyuna girerken ve çıkarken birbirimize saygı duymalıyız. Bir oyuncunun oynaması gerekiyorsa oynar, oynamaya hazır olmadığını düşünürsem oynamaz. Bu Robin van Persie de olsa farketmez.”

SULAMA KRİZİ

Fenerbahçe-Bursaspor maçının devre arasında ‘saha sulama’ krizi çıktı…

İlk yarının sona ermesinin ardından, Bursaspor’un ikinci devrede hücum yapacağı taraf olan Fenerbahçe yarı sahası sulandı.

Stat yetkilileri, sahanın diğer tarafını sulamayınca maçta görevli olan Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi itiraz etti.

Temsilci, stat müdürü ile görüşerek Bursaspor yarı alanının da sulanmasını talep etti. Ancak görevlilerden olumsuz yanıt gelince ortalık karıştı.

Anlaşmazlığın krize dönüşmesi üzerine stattaki Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri devreye girdi ve Fenerbahçe’nin hücum yapacağı tarafın da sulanması kararlaştırıldı.

Sulama işlemi geç başladığı için karşılaşmanın ikinci yarısı rötarlı başladı. Bu arada iki takımın oyuncuları soyunma odası koridorlarında ısındı.

BU NASIL DOSTLUK?

Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa, sahasında Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etti. Lacivert beyazlıların gollerini Tunay Torun (Dk.2) ve Eren Derdiyok (Dk.45) atarken, Es-Es’in tek sayısı Emre Güral’dan (Dk.65) geldi. 5 hafta sonra galip gelen Kasımpaşa, puanını 34’e yükseltirken, klasmanda son sırada bulunan Eskişehirspor 17 puanda kaldı. Karşılaşma sonrasında saha içinde ve tribünlerde tatsız olaylar yaşandı.

Karşılaşmanın son dakikasında Kasımpaşalı Koita, rakip yarı alanda taç atışı kullanırken Eskişehirspor yedek kulübesindeki oyunculardan, “Çabuk kullan” uyarısına maruz kaldı. Koita ağır davranınca bu kez Emre Güral yanına gelip kendisine müdahalede bulundu. İki futbolcu arasındaki itiş kakış sonrasında Emre Güral, yerde kaldı.

Diğer oyuncular da olay yerine gelince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hakem Serkan Tokat gerginliğin yatışmasının ardından Emre Güral ve Koita’ya sarı kart gösterdi. Hakemin bitiş düdüğünün ardından Eskişehirsporlu bazı futbolcular ile Kasımpaşalı taraftarlar arasında söz düellosu yaşandı. Bazı taraftarların küfür ettiği gerginlik sırasında bazı oyuncular tribüne girdi, güvenlik güçleri hemen müdahale ederek olayın büyümesini önledi.

POTADA TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE’NİN

Bursa’da düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda mutlu sona Fenerbahçe Ülker ulaştı. Finalde Darüşşafaka Doğuş’u BOgdanovic’in son saniye üçlüğüyle 67-65 yenen sarı-lacivertliler kupanın sahibi oldu.

EFES’TE IVKOVIC YOLCU GİBİ

Bu sezon aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Anadolu Efes’te, efsane koç Dusan Ivkovic’le gelecek sezon çalışılmayacağı iddia edildi. Yabancı haber sitelerinde yer alan haberlere göre Efes yönetimi tecrübeli hocayla yollarını sezon sonu ayıracak.

Ligde ve Avrupa’da istediği sonuçları alamayan Anadolu Efes, Türkiye Kupası’na da Çeyrek Final’de Pınar Karşıyaka’ya elenerek veda etti.

KASTAMONU’DAN BÜYÜK BAŞARI

Challenge Kupası’ndaki temsilcimiz Kastamonu Belediyespor, çeyrek finalde karşılaştığı Hollanda ekibi Virto-Quintos’u iki maçta da yenerek yarı finale yükseldi. Hentbol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Kastamonu Belediyespor, sahasında Hollanda’nın Virto-Quintus takımını 25-23 mağlup etti. İlk maçı da 27-23 kazanan Kastamonu Belediyespor, yarı finale yükseldi.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...