Spor Gündemi: Fenerbahçe ‘Şen’ Şakrak

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

FENERBAHÇE ‘ŞEN’ ŞAKRAK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında konuk olduğu Akhisar Belediyespor’u 3-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Sarı lacivertlilere altın değerinde 3 puan kazandıran golleri Şener Özbayraklı (Dk.35), Volkan Şen (Dk.51) ve Fernandao (Dk.90+4) attı.

Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler 2 maç fazlasıyla Beşiktaş’ın 5 puan önüne geçti ve puanını 56’ya çıkardı.

Süper Lig’de 24.hafta bugün oynanacak Beşiktaş-Eskişehirspor maçıyla tamamlanacak.

ARENA’DA GOL DÜELLOSU

Spor Toto Süper Lig’de 24. hafta maçında Galatasaray, nefesleri kesen maçta Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldı. Türk Telekom Arena’da oynanan mücadelede Başakşehir 5. dakikada Visca ve 42. dakikada Mehmet Batdal’ın golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak Galatasaray 54. ve 71. dakikalarda Yasin Öztekin ile bulduğu gollerle skoru 2-2’ye getirdi. Başakşehir de sahneye yine Visca çıktı ve 82. dakikada skoru 3-2’ye getirdi. 87’de Selçuk İnan penaltıdan skoru belirledi ve karşılaşma 3-3 sona erdi.

Galatasaray’da Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera belindeki sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılılarda hafta içi yolların ayrıldığı Mustafa Denizli’nin yerine takımın başında altyapı sorumlusu Orhan Atik çıktı. Sarı-kırmızılılarda sezon sonuna kadar altyapı sorumlusu Jan Olde Riekerink’in takımın başında olacağı belirtilse de Clarence Seedorf, Rudi Garcia, Dan Petrescu, Ernesto Valverde gibi isimlerle de temas halinde olduğu gelen bilgiler arasında.

TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE’NİN

Bu yıl 24. kez düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası’nı finalde Galatasaray’ı 69-61 yenerek 11. kez müzesine götüren Fenerbahçe, rakibiyle kupa sayısını eşitledi.

Kupayı 11. kez müzesine götüren Sarı Lacivertliler, Galatasaray’la bu sezon oynadığı 6. maçında da galip geldi.

GALATASARAY’DAN BARGNANI BOMBASI

Eurocup’ta adını çeyrek finale yazdıran Galatasaray, büyük bir transfer bombası patlatıyor. Joey Dorsey’in ayrılmasının ardından pota altı oyuncusu arayışlarına yönelen sarı-kırmızılılar, Brooklyn Nets tarafından serbest bırakılan İtalyan yıldız Andrea Bargnani ile el sıkıştı. Avrupa’da transfer süresinin bitmesi nedeniyle sadece ligde oynayabilecek olan 30 yaşındaki yıldızın son dakikada bir pürüz çıkmaması halinde play-off etabında sarı-kırmızılı formayı giyeceği öğrenildi

ATLETİZMDE ÇİFTE SKANDAL

2012 Londra Olimpiyarı’nda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in ardından gümüş madalyalı Gamze Bulut’un da doping yaptığı kesinleşti.

Türkiye’ye atletizmde bir kara haber daha geldi ne yazık ki… 2012’de düzenlenen Londra Olimpiyatları’nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in ardından aynı kulvarda gümüş madalyayı elde eden Gamze Bulut’un da doping yaptığı maalesef kesinleşti.

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), Londra Olimpiyatları’nda elde ettiği ikinciliğin ardından çıktığı yarışlarda başarısız sonuçlar elde eden 1992 doğumlu Gamze’yi yakın takibe almıştı.

Durumun yaklaşık iki hafta önce tespit edildiği öğrenilirken ayrıca devlet makamlarının da bilgilendirildiği ve konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar da iletildiği gelen bilgiler arasında.

Aslı Çakır Alptekin’in ardından Gamze Bulut’un da doping yaptığının resmileşmesi büyük bir hayâl kırıklığı yarattı. Çünkü bu durum 2012’de tüm ülkeyi sevince boğan, herkese büyük gurur yaşatan tarihi dublenin aslında gerçek olmadığı ve her iki madalyanın da Türkiye’den alınacağı anlamını taşıyor

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...