Pokemon Go, Değerine Değer Kattı

Share

Hayatımızı birdenbire saran Pokemon GO, çok kısa zamanda büyük işler başardı ve piyasa değerini sadece iki haftada 14 milyon dolara ulaştırdı.

Pokemon GO, kısa zamanda büyük bir kitlenin beğenisini topladı. Sanki bir gün kalktık ve kendimizi Pokemon dünyasına bulduk. O kadar kısa zamanda dünyamızı ele geçirdi ki, maddi değerinin de hızlıca yükselmesi işten bile değil.

Yılda 1 milyar dolar

Ücretsiz olan oyunlar ve uygulamalar, kullanım sırasında sundukları paketlerle para kazanıyorlar. Bir başka kaynakta Pokemon GO’nun oyun içi satın almalardan yılda 1 milyar dolarlık bir kazanç elde edebileceği belirtilmişti. Superdata araştırma şirketinden gelen yeni bilgilere göre ise Pokemon GO, hâlihazırda 14 milyon $ değere ulaşmış durumda.

Superdata’nın konu hakkındaki açıklaması şöyle:

“Pokemon GO, Ağustos 2015’te piyasaya sürülmesinin ardından bu yana 14,04 milyon dolar gelir elde etmiş durumdadır. Bu durum Pokemon GO’yu serinin diğer üyelerinin önüne koyuyor. Yine Ağustos 2015’te yayımlanan Pokemon Shuffle da şimdiye kadar 14,03 milyon dolar gelir elde etti ancak tahtını devretti.”

16-07/14/pokemon-go.png

İki haftada 14 milyon dolar

Mobil platformlar için kullanıma sunulalı sadece iki hafta olmuş olan bir uygulamanın 14 milyon dolar değerine ulaşması kulağa gerçekten çılgınca gibi gelse de, gerçeğin ta kendisi. Oyuna olan istek o kadar yoğun ki, oyunun uluslararası alana resmî olarak sunulması dahi sunucu sorunlarından ötürü beklemeye alındı.

Dipnot olarak da eklemeliyiz ki söz konusu bu miktar, Niantic/Nintendo/The Pokemon Company tarafından doğrulanmış resmi miktar değil. Belki doğru olmayabilir desek de, oyunun dünyayı ele geçirme hızına bakılınca bu miktarı elde etme hızı bizi şaşırtacak son şey olurdu.

Shiftdelete

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...