Formula 1 CEO’su Cumhurbaşkanı İle Görüştü, F1 İstanbul’a Dönüyor Mu?

Share

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 12:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Formula 1 CEO’su Chase Carey’i kabul etti.

2011 yılında ülkemize veda eden Formula 1’e 2018 yılında tekrar kavuşabiliriz. Son dönemlerde artan görüşme trafiğinden haberimiz vardı. Bu görüşmelerin neticesinde bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Formula 1’in yeni CEO’su Chase Carey’i makamında kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu. Görüşmeye ayrıca TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ve İstanbul Park pistinin işletmecisi Vural Ak katıldı.

130 ülkede canlı olarak yayınlanan Formula 1 yarışları canlı olarak dünyanın en fazla takip edilen sporlarından birisi. Yapıldığı ülkeye sağladığı tanıtım katkısının milyonlarca dolar değerinde olduğu biliniyor. Bu sene el değiştiren Formula 1 yönetimi Amerikalı Liberty Media’nın eline geçmişti. Bu değişikliğin ardından Formula 1’in daha iyi noktalara gelmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı.

Görüşmenin çok olumlu geçtiği yönünde bilgiler tarafımıza ulaşırken konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...