NASA’dan trilyon tonluk buzdağı uyarısı

Share

Bu trilyondan sıfır atamazsınız!

Antarktika’daki Larsen buz sahanlığı incelenmesi endişe verici sonuçlar verdi. Uzmanların verdiği bilgiye göre, buz sahanlığından trilyon ton ağırlığında dev bir buzdağı koptu.

P-3 Orion uçağından yapılan fotoğraflar, dev buzdağının 5 bin 800 kilometrekarelik gibi korkunç bir alana sahip olduğunu gösterdi. Bu büyüklük, İstanbul’dan daha fazla bir alanı ifade ediyor.

Süper buz kütlesinin hareketi sadece bilim insanlarını değil denizcileri de tedirgin ediyor. Buzdağının kalınlığı en az 190 metre, su üstünde kalan kısmın yüksekliği ise yaklaşık 30 metre. Buz kütlesinin küçük bir parçasının bile orta ölçekli bir gemiyi batırmaya yeteceği belirtiliyor.

Uzmanlar, A-68 kod adı verilen buzdağının B-15 ve C19A ile birlikte bugüne kadar keşfedilen en büyük buzdağı olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...